Filip Sinkernagel (AFP)
Filip Sinkernagel (AFP)

Sinkernagel je čovek za derbije! Ima da ključa u plej-ofu za titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.04.23. | 20:38

Genkova prednost se skoro pa istopila

Kada je Union Sen Žiloz sinoć ispustio pobedu na gostovanju Gent, delovalo je to kao poklon za lidera Genk koji je uoči ovog kola imao tri boda prednosti. Mogao je da se odlepi na pet razlike ali je na kraju ta prednost još manja nego što je bila do juče.

Standard je u Liježu na pogon Filipa Sinkernagela pobedio lidera 2:0 i sada Genk ima samo dva boda prednosti u odnosu na Union. Najviše je u ovom kolu profitirao Antverpen koji je preokretom savladao Serkl Briž 2:1 i opet je u ravnopravnoj trci za titulu. Podsetimo, do kraja ligašskog dela sezone su ostala još samo dva kola, potom se osvojeni bodovi dele na pola i kreće plej-of faza četiri najbolja tima u kojoj svako igra sa svakim po dva puta. Izvesno je da ćemo videti paklenu trku za titulu do kraja...

Izabrane vesti

Da krenemo prvo od Antverpena. Ekipa Marka van Bomela je gubila 0:1 kući do 72. minuta a onda je mladi srpski štoper Boris Popović postigao autogol i vratio domaćina u utakmicu. Usledio je žestok pritisak koji je urodio plodom pobedonosnim golom veterana Tobija Aldervajrelda u 85. minutu.

Nekoliko sati kasnije za Antverpen i Union su stigle lepe vesti iz Liježa. Standard i dalje ima neke šanse za plej-of iako su Briž i Gent u boljoj poziciji. Tim iz Liježa je ostao u trci zahvaljujući Filipu Sinkernagelu. Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde od pre nekoliko godina je sa dva gola u prvom poluvremenu srušio Genk. Leže mu ti derbi mečevi... Jesenas je sa dva gola srušio i šampiona Briž.

Generalno, Standard dobro igra derbije na svom terenu ove sezone. Tukli su Briž (3:0), Antverpen (3:0) i Anderleht (5:0) pa je Genku to bilo dovoljno upozorenje. Uz slabu formu u kojoj se nalazi u poslednje vreme. Ekipa koja je bila kaznena ekspedicija do mundijalske pauze i imala 16 pobeda i samo jedan remi na 17 uzastopnih mečeva u svim takmičenjima, ne liči više na sebe. Prodaja najboljeg strelca Pola Onuačua u Sautemtpon u januaru očigledno ima visoku cenu. Genk ima samo jednu pobedu na poslednjih pet utakmica i sve više se muči sa realizacijom.

Videlo se to i danas. Na početku su Štrumpfovi promašili sooidne šanse i usledila je kazna. Sinkernagel je pogodio posle pola sata igre dok je Genk bio sa igračem manje jer se Kuesta povredio, a Sadik još nije ušao. Samo šest minuta kasnije, Isnkernagel je iznudiuo penal koji je pretvorio u 2:0 i nokautirao je lidera.

Pokušao je Genk sve u nastavku, napravio ofanzivu ali se ispromašivao i Standard je zadržao prednost kojom je potpuno zakuvao šampionsku trku. Genk u poslednja dva kola igra protiv Anderlehta i Šarlroe, dok Union ima lakši posao protiv Serena i Kortrajka.

BELGIJA 1 - 32. KOLO

Petak

Klub Briž - Seren 2:0 (0:0)

/Đutgla 56, Nusa 90/

Subota

Kortrajk - Epen 0:0

Leven - Mehelen 4:1 (2:0)

/De Nore 4, Opoku 39, Mertens 56, Al Tamari 60 - Hiremans 89/

Šarlroa - Varegem 3:2 (0:1)

/Bajo 66, Mbenza 73, Mark 90+6 - Ndur 27, Fadera 80/

Gent - Union Sen Žiloaz 1:1 (0:1)

/Kujpers 80p - Lazare Amani 1/

Nedelja

Anderleht - Vesterlo 0:0

Antverpen - Serkl Briž 2:1 (0:1)

/Popović 72 autogol, Aldervajreld 85 - Hotić 42/

Standard - Genk 2:0 (2:0)

/Sinkernagel 33, 39 penal/

U toku: Sint Trojden - Ostende



tagovi

Filip Sinkernagel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara