Pogled na grad Ufu (©Shutterstock)
Pogled na grad Ufu (©Shutterstock)

Siti i Salcburg se otimaju za Ufu

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.05.20. | 17:33

Možda niste znali, ali prilično je to organizovan klub

Istorija duga svega 11 godina, ali organizacija na nivou koji možda i prevazilazi ruske okvire. Iako ovde u Srbiji prilično nepoznat klub, u Baškiriji se zna ko šta radi. Generalni menadžer kluba Šamil Gazizov pride je prilično vešt operativac i kao takav je uspeo da zainteresuje i Mančester Siti i Red Bul Salcburg da investiraju u - Ufu.

Istina, Gazizov je odbio da potvrdi da dva veoma ambiciozna fudbalska projekta imaju bilo kakve planove sa Ufom, ali u Rusiji nemaju nikakvu dilemu. Siti se za klub zainteresovao još kada je za 4.000.000 evra doveo Aleksandera Zinčenka. Iz prikrajka su pratili šta se dalje dešava u Ufi i prilično su zadovoljni onim što su videli.

Izabrane vesti

Gazizov je međutim bliži opciji da se priključi Red Bulovom projektu, pre svega jer u toj kompaniji skoro pa jednako paze na sve klubove. Videli smo na primeru Salcburga i Lajpciga, koji su igrali Ligu šampiona ove sezone. Salcburg navodno nudi mnogo manje para nego Siti, ali dugoročno garantuje finansijsku sigurnost, a u Rusiji klubovi malo-malo pa bankrotiraju.

Ufa, doduše, zasad veoma dobro posluje. U Baškiriji ima nafte, ima i za budžet fudbalskog kluba koji je 2009. osnovao drugi predsednik republike Rustem Hamitov. Gazizov se ipak potrudio da klub i sam prihoduje. Samo ove sezone Ufa je tako prodavala igrače i Zenitu i Lokomotivi i drugom moskovskom velikanu CSKA. Poslala je i Brazilca Slija u Dinamo na pozajmicu vrednu 1.500.000 evra, a sve skupa je zaradila 7.800.000. Na pojačanja nije otišao ni deseti deo, u Ufi se uzdaju u svoju akademiju i kupuju mlade igrače na kojima bi mogli da zarade.

Upravo taj kvalitet su i uočili u Mančesteru i Salcburgu.


tagovi

Red Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara