Žoao Kanselo u prodoru (©Reuters)
Žoao Kanselo u prodoru (©Reuters)

Siti ne odstupa ni za pedalj: Ako Barsa hoće Kansela, mora da plati kako zna i ume

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 13:36

Nova pozjamica ne dolazi u obzir…

Žoao Kanselo je proteklog leta insistirao na prelasku u Barselonu. Izluđivao je sve na Etihadu, jer je odbijao ponude. Nijedna mu nije bila po meri. Saterao je Mančester Siti u ćošak i osvajač triple krune nije imao kud – pustio ga je u Kataloniju.

Portugalski bek i Pep Gvardiola bili su kao rogovi u vreći. Kvalitet nije sporan, ali ponašanje… Španac nije želeo baš sve da toleriše, podvukao je crtu i u Mančester Sitiju su prihvatili da je bolje da ode na jednogodišnju pozajmicu, nego da unutar kluba postoje problemi. Ali, idućeg leta ne nameravaju Građani da čine ustupke, već da povrate makar deo uloženog novca.

Izabrane vesti

Mančester Siti je pre nepunih pet godina Juventusu iskeširao 65.000.000 evra za Žoaa Kansela. Bila je to dobra investicija sve dok ‘bubice’ portugalskog beka nisu počele da dolaze do izražaja. Prvo je poslat na pozajmicu u Bajern, gde je ubrzo postao nezadovoljan, vratio se na Etihad i ništa se nije promenilo. Bio je na listi precrtanih, pa je u poslednji čas izdjestvovao novu pozajmicu, u Barselonu.

Zadovoljni su u katalonskom klubu doprinosom Žoaa Kansela, upisao je tri gola i četiri asistencije. Neretko bio i spasilac, a pokrivao je oba boka. Isprva je više dejstvovao po desnoj strani, ali od povrede Alehandra Baldea značajniju minutažu dobio je na levoj, kako ne bi škripalo.

Nema dileme oko toga šta bi želeli i katalonski klub i Žoao Kanselo – produžetak saradnje. Samo što takav scenario nije izgledan, jer sve koči Mančester Siti. Ili još bolje rečeno nezavidna finansijska situacija u kojoj se Blaugrana i dalje nalazi.

Otpočeli su Barselona i Građani pregovore, tema je portugalski bek. Igračev zastupnik Žorž Mendeš je predočio odgovornima na Kamp Nouu da će biti teško da Žoao Kanselo ostane u klubu po formuli koju je katalonski klub zamslio: nova pozajmica, na još godinu dana. Tako nešto iz ugla Sitija ne dolazi u obzir i ne odstupa ni za pedalj.

Mančester Siti, navodno, već ima ponude klubova iz Premijer lige i Saudijske Arabije. Ne radi se o pozajmicama, već o trajnom prenosu vlasništva, odnosno otkupu. I očekuje da će dobiti oko 40.000.000 evra, jer Žoao Kanselu ugovor ističe tek leta 2027. godine. Nigde se ne žuri engleskom šampionu, bek će morati da se vrati na Etihad po isteku pozajmice, osim ukoliko Barselona ne uspe u dovoljnoj meri da rastereti budžet i dovoljno se opruži.

Mada, ko zna, možda Portugalac ponovo bude izluđivao sve na Ostrvu, možda ponovo bude odbijao ponude ili predoči svima u klubu do čega će doći, pa u Sitiju olabave i pristanu na još jednu pozajmicu. Ali, za sada, ne deluje da će do toga doći.



tagovi

Žoao KanseloBarselonaMančester SitiLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara