Fudbaleri Mančester Sitija (©Reuters)
Fudbaleri Mančester Sitija (©Reuters)

Siti u poteri za reprizom sezone iz snova: Na Svrake bez De Brujnea, ali sa oporavljenim Grilišom

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 09:45

FA kup: Šampion Engleske i Evrope danas (18.30) na Etihadu čeka Njukasl u četvrtfinalu. Entoni Gordon nije teže povređen i igraće za tim Edija Haua u Mančesteru

Velikani u trci za trofej u FA kupu. Branilac trofeja Mančester Siti, gradski rival Junajted, Liverpul, Čelsi, uz Njukasl i Vulverhempton i dva drugoligaša Lester i Koventri, u trci su za meč krajem maja na Vembliju.

Građani su u igri da ponove sezonu iz snova 2022/2023 kada su osvojili tri trofeja, Premijer ligu, Ligu šampiona i FA kup. Rival u u četvrtfinalu najstarijeg takmičenja na svetu danas (18.30) na Etihadu je Njukasl koji nije tako dobar kao u prethodnom šampionatu kada je igrao evroelitu. Tim Pepa Gvardiola je u žestokom ritmu. Uskoro ga očekuje i dvomeč četvrtfinale Lige šampiona sa Realom. Prethodnog vikenda je osvojen bod na Enfildu, ali je izgubljeno prvo mesto koje sada pripada Arsenalu pred fantastičan finiš jedne od najjačih liga na svetu.

Izabrane vesti

Svrake nikako da vežu nekoliko pobeda. Posle dva vezana trijumfa, doživljen je poraz od Čelsija na Stamford Bridžu (2:3). Ono što je dobar vest za Gvardiolu je da u finišu sezone nema problema sa povredama. Može da računa na skoro sve igrače osim na Belgijanca Kevina de Brujnea.

Nije spreman. Već je igrao na Enfildu sa nekim problemima. Neće igrati protiv Njukasla”, istakao je Gvardiola.

18.30: (1,25) Mančester Siti (6,50) Njukasl (10,0)

U tim bi mogao da se vrati Džek Griliš koga muče povrede ove sezone. Odigrao je samo dva meča u poslednja dva meseca i oba puta je zamenjen u prvom poluvremenu. Gvardiola je potvrdio da je skupa investicija iz Aston Vile u konkurenciji za tim.

Njukasl ima većih kadrovskih problema. Dobra vest za Edija Haua je da novopečeni reprezentativac Engleske Entoni Gordon nije ozbiljnije povređen u Londonu pre pet dana u duelu sa Čelsijem i mogao bi na teren Etihada od prvog minuta. Van stroja je Harvi Barns koji će da pauzira još par nedelja, dok će golman Nik Poup da se vrati na gol krajem aprila.

Od ranije nedostupni su Žeolinton, Vilson i suspendovani Sandro Tonali.

Siti nije tim koji smo želeli na žrebu, ali mislim da ćemo imati šansu da iznenadimo, da napadnemo rivala i pokušamo da se plasiramo u narednu rundu", rekao je trener Njukasla Edi Hau.

ERLING HALAND DAJE GOL NJUKASLU - KVOTA U MOZZARTU JE 1,50.

Njukasl je već eliminisao Građane iz jednog takmičenja, i to u šesnaestini FA kupa početkom sezone, kada je Gvardiola izveo rezervni tim na Sent Džejms parku. U Premijer ligi šampion Engleske i Evrope je pobedio narednog rivala na severu zemlje sa 3:2 sredinom januara, i to golom mladog norveškog veziste Oskara Boba u sudijskoj nadoknadi.

Siti je bez poraza ove sezone na svom Etihadu u svim takmičenjima. Na prethodna dva meča pred svojim navijačima slavio je protiv Kopenhagena i Junajteda sa po 3:1.

13.15: (1,65) Vulverhempton (3,70) Koventri (5,60)

U prvom meču dana, Vulverhempton je favorit protiv drugoligaša Koventrija koji se bori za plej-of u Čempionšipu i šansu da se domogne Premijer lige.

FA KUP – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Subota

13.15: (1,65) Vulverhempton (3,70) Koventri (5,60)

18.30: (1,25) Mančester Siti (6,50) Njukasl (10,0)

Nedelja

13.45:(1,45) Čelsi (4,50) Lester (7,00)

16.30: (3,90) Mančester Junajted (3,70) Liverpul (1,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FA kupMančester SitiNjukaslPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara