@ScotlandNT
@ScotlandNT

Škoti objavili spisak za Srbiju: Povratak Grifitsa, tu su i Armstrong, Kristi i Tirni

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.11.20. | 14:35

Poznata imena igrača koji će se suprotstaviti Orlovima na stadionu Rajko Mitić

Selektor Škotske Stiv Klark objavio je spisak igrača za finale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo. Najveće ime među povratnicima je iskusni napadač Li Grifits, a u državnom timu su ponovo i Stjuart Armstrong, Rajan Kristi i Kiran Tirni. Sva trojica su propustila polufinalni meč sa Izraelom zbog virusa korona.

Kao što je već najavljeno, zbog problema sa povredama nema veziste Džona Fleka, kao ni napadača Seltika Džejmsa Foresta. Tu je i golman Hartsa Krejg Gordon.

Izabrane vesti

Li Grifits nije igrao za Škotsku od meča sa Albanijom u septembru 2018. godine. Na početku sezone je bio povređen, ali je potom počeo da počeo da ulazi sa klupe, pa je bio starter u utakmici Lige Evrope između Seltika i Milana. Njegov povratak u reprezentaciju trebalo bi da ima i psihološki uticaj na Klarkov tim, s obzirom da se radi o golgeteru zavidnog renomea.

Dobra vest za Škote je i činjenica da je golman Derbija Dejvid Maršal potpuno spreman nakon što je zbog udarca propustio meč sa Kardifom. Vezista Mančester junajteda Skot Mektomini će ponovo zaigrati kao desni štoper u defanzivnoj trojci pozadi, dok će u srcu odbrane biti odlični Deklan Galaher iz Madervela. Levo će biti Tirni, na čiji je povratak Klark posebno čekao.

Lider ovog tima je Liverpulov as Endrju Robertson, koji će igrati na poziciji levog bočnog igrača, dok je na desnom Stiven Odonel iz Madervela.

Srbija i Škotska se sastaju 12. novembra od 20.45, a protivnika Orlova potom očekuju mečevi Lige nacija sa Slovačkom i Izraelom. Ipak, raspoloženje u tim mečevima će odrediti upravo odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo na stadionu Rajko Mitić.

SPISAK ŠKOTSKE:

GOLMANI: Krejg Gordon (Harts), Dejvid Maršal (Derbi), Džon Maklagin (Rendžers);

ODBRANA: Lijam Kuper (Lids), Deklan Galaher (Madevel), Grent Hanli (Norič), Stiven Odonel (Madervel), Lijem Palmer (Šefild Venzdej), Endi Robertson (Liverpul), Greg Tejlor (Seltik), Kiran Tirni (Arsenal);

VEZNI RED: Stjuart Armstrong (Sautempton), Rajan Kristi (Seltik), Rajan Džek (Rendžers), Džon Megin (Aston Vila), Kalum Megregor (Seltik), Keni Meklin (Norič), Skot Tomini (Man. Junated), Oliver Burk (Šefild Junajted);

NAPADAČI: Lindon Dajks (KPR), Rajan Frejzer (Njukasl), Li Grifits (Seltik), Oli Meburni (Šefild Venzdej), Kalum Paterson (Šefild Venzdej), Lorens Šankland (Dandi Junajted).



tagovi

Li GrifitsŠkotskabaraž za ep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara