Igrači Klub Briža (©AFP)
Igrači Klub Briža (©AFP)

Šlesan je pakao za šampiona: Klub Briž iz Standarda izvlači najbolje

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 11:34

Derbi duel 23. runde Župiler Pro lige igraju Redsi i plavo-crni

Dve godine dominirao je Klub Briž u Belgiji. Dve sezone u nizu završio je kao najbolji tim Župiler Pro lige. Ali, sada je dobio konkurenciju u prkosnom Unionu, koji je pobrao simpatije zbog direktnosti i igranja na gol više. Dodatno je aktuelni branilac krune uzdrman odlaskom trenera Filipa Klemona pred nastavak sezone i nikome u plavo-crnom taboru nije svejedno uoči gostovanja Standardu u sklopu 23. kola prvenstva (13.30).

13.30: (4,90) Standard (3,60) Klub Briž (1,75)

Izabrane vesti

I tokom apsolutne dominacije umeo je Klub Briž da se u Liježu provede kao bos po trnju. Odavno Standard nije konkurentan za najviši plasman u Belgiji, ali je i te kako oran i sposoban da pomrsi konce jednom od najvećih rivala, pogotovo kada je domaćin. Minule sezone izbacio ga je iz nacionalnog Kupa, a takođe je neporažen na poslednjih osam ligaških utakmica protiv FCB-a na svom Šlesanu. Podaci koji ulivaju strah...

Umesto Klemona, koji je preuzeo Monako, na klupu branioca titule seo je Alfred Šreder, za kojeg Dušan Tadić ima samo reči hvale, pošto je govorio da Holanđanin, sa kojim je sarađivao u Tventeu, drži fudbal "u malom prstu". Uspešno je debitovao Šreder na klupi Klub Briža pobedom nad Sint Trojdenom, međutim sada mu sledi pravo vatreno krštenje.

Bas Dost i Šarl de Ketelar poželeli su toplu dobrodošlicu novom šefu, spakovavši po gol na njegovom debiju i učinili mu adaptaciju lakšom. Nekadašnji asistent Ronalda Kumana u Barseloni upravo od pomenutog dvojca – najefikasnijih igrača tima iz Briža ove sezone – očekivaće konkretan doprinos i ponavljanje učinka na ovom paklenom gostovanju, a to da li će da ga ispoštuju ostaje da se vidi.

Svakako, uloga favorita je na strani Klub Briža, koji je sedam bodova daleko od lidera Uniona. S druge strane, Standard je u krizi, i zauzima tek 14. poziciju. Tim Luke Elsnera bez pobede je na tri minula susreta, a na proteklih 14 prvenstvenih duela radovao se samo dva puta. Klub Briž je jedan od onih rivala koji često iz Standarda izvlači najbolje, te se u taboru Crvenih nadaju prekidu negativnog trenda.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

ŽUPILER PRO LIGA - 23. KOLO

Petak

Ostende – Antverpen 1:2 (0:0)

/Medli 48 – Frej 60, Balikviša 70/

Subota

Kortrajk - Epen 1:1 (0:1)

/Mesudi 52 - Ngoj 23/

Beršot - Leven 3:1 (2:1)

/Lemos 24, Dom 38, Van den Berg 90 - Šrijvers 8/

Sint Trojden - Seren 3:1 (1:1)

/Hajaši 40, Brils 78pen, Hara 90 - Nadrani 44/

Šarlroa - Gent 0:0

Nedelja

13.30: (4,90) Standard (3,60) Klub Briž (1,75)

16.00: (2,20) Union (3,45) Genk (3,25)

18.30: (6,00) Mehelen (4,20) Anderleht (1,55)

21.00: (1,50) Serkl Briž (4,30) Varegem (6,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaKlub BrižStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara