©AFP
©AFP

Šljivić sprečio novi šamar: Omladinci ispustili 2:0, pa se radovali remiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 18:07

Orlići za 20 minuta primili tri gola, ali su izbegli poraz na kraju bledih kvalifikacija zahvaljujući igraču Crvene zvezde (3:3)

Od dva gola prednosti, do minimalnog zaostatka i na kraju pomirljivog remija. Tako je izgledao tok poslednjeg meča omladinske reprezentacije Srbije u okviru kvalifikacijaza Evropsko prvenstvo, te su Orlići i njihovi vršnjaci iz Grčke sa po bodom (3:3) završili aktuelni ciklus.

Susret rivala koji su sa po dva poraza bez takmičarskih ambicija dočekali poslednje kolo obeležio je rolerkoster tokom kojeg su oba tima imala i ispuštala ceo plen iz ruku, te su izazove u Portugaliji završili remijem koji nije u značajnoj meri popravio utisak koji su ostravile dve selekcije.

Izabrane vesti

Izabranici Radovana Krivokapića, su posle poraza od Danske (1:3) i Portugalije (1:4) srušenih snova dočekali oproštajni duel na Pirinejskom poluostrvu, a pogoci u ranoj faiz oba poluvremena nagoveštavali su supeh makar na megdanu Grcima. Ipak, pad u igri Orlića rival je iskoristio i sa tri gola u 20 minuta režirao veliki preokret usled kojeg je pogodak Šljivića u završnici utakmice doneo slađi bod Srbiji.

Gol Vojina Serafimovića već u trećem minutu predstavljao je idealan početak susreta za Orliće, a spretna reakcija defanzivca posle kornera koji je izveo Stanković delovala je kao odlična prilika da uzdrmana "klasa 05" podigne samopouzdanje i popravi utisak.

Kao i na početku prvog poluvremena, posle samo tri minuta igre u nastavku Orlići su ponovo našli put do mreže Grka, a ovaj put je egzekutor bio Jovan Šljivić. Biser Crvene zvezde je iskoristio proigravanje Sremčevića, saigrača iz klupskih redova, i sa leve strane plasirao loptu u dalji ugao za 2:0.

Dva gola zaostatka nisu obeshrabrila Grke koji su u 59. minutu odgovorili i golom Aleksiua prepolovili zaostatak. Isti igrač je potpisao potpuni preokret pogotkom i u 78. minutu, dok je između dva gola igrača Intera precizan bio i Gkiteros.

Fudbalski rolerkoster upotpunio je Jovan Šljivić drugim golom na današnjem susretu, a značajan deo posla u 88. minutu obavio je Đuro Đulio Đekić koji je poslao idealnu loptu sa desnog boka, te je Šljivić rutinski glavom prosledio u mrežu.



tagovi

omladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara