Spaleti ide iz Napolija, De Laurentis već kontaktirao dvojicu kandidata

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 17:13

Neće moći dalje zajedno...

Doneo titulu posle 33 godine čekanja, postao idol grada, ali sva je prilika da iduću sezonu neće dočekati kao šef struke Napolija. Tenzije između Lučana Spaletija i prvog čoveka kluba iz Napulja, Aurelija de Laurentisa, sve su veće i kako javljaju mediji širom Apenina šansa da nastave saradnju trenutno je minimalna.

Navodno, De Laurentis ne očekuje da situacija bude izglađena zbog čega je već uspostavio kontakte sa dvojicom kandidata za Spaletijevog naslednika. U pitanju su Rafa Benitez i Antonio Konte.

Izabrane vesti

Prvi nesporazum između predsednika i trenera nastao je još 19. aprila, kada je De Laurentis bez prethodnog obaveštenja iskoristio klauzulu u ugovoru i produžio ugovor Spaletiju na još godinu dana. Ovaj je obaveštenje dobio pismenim putem, što mu se nikako nije dopalo.

Kasnije je izostala predsednikova čestitka pošto je overena titula u Udinama, a njihov poslednji susret i sastanak koji je za temu imao buduće projekte i generalno planiranje budućnosti, nije završen kako se očekivalo.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije Spaleti se nije pojavio, kraj De Laurentisa je sedeo golman Meret. I mada su novinari insistirali na pitanjima o statusu trenera, predsednik nije želeo na tu temu.

"Svi su zamenjivi. I igrači i treneri i članovi uprave. Videli ste koliko smo menjali poslednjih godine. Kada sam rekao da idemo po skudeto mnogi su me smatrali ludim. A ja sam ispunio obećanje", bilo je sve što je kazao De Laurentis.

Benitez i Konte su slobodni. Španac čak dobro poznaje sredinu, pošto je bio u Napulju od 2013. do 2015. godine. A na listi potencijalnih naslednika su još Vinčenco Italijano i Đanpjero Gasperini.


tagovi

Lučano Spaleti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara