Lučano Spaleti (©Reuters)
Lučano Spaleti (©Reuters)

Spaleti preuzeo Italiju, De Laurentis ne odustaje od toga da se isplati 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 18.08.23. | 20:42

Manćini dobio naslednika

Nije se dugo čekalo na Čizmi da Roberto Manćini dobije naslednika na mestu selektora Italije, a zameniće ga prvi pik Saveza – Lučano Spaleti.

Doskorašnji trener šampionskog sastava Napolija potpisao je ugovor do juna 2026. godine. Pregovori su brzo i uspešno okončani, međutim bez obzira na to što je sve završeno gotovo ekspresno, nije bilo lako doći do konačnog dogovora.

Izabrane vesti

Naime, Napoli je Spaletiju dozvolio da postane novi selektor tek pošto se obavezao da potpiše dokumentaciju na sedam strana gde se obavezuje da se klubu isplati obeštećenje od 3.000.000 evra u slučaju da se tokom narednih godinu dana vrati poslu.

Advokati angažovani u ime Saveza pokušali su da iz dogovora izbaci angažman u reprezentaciji Italije i da sporazum treba da bude važeći za Napolijeve rivale u Seriji A. Aurelio de Laurentis ne namerava da posustane, zbog čega bi ceo slučaj mogao da završi i na sudu, ako se ne pronađe kompromisno rešenje.

Toskanac će zvanično na novu funkciju stupiti 1. septembra, a već osam dana kasnije čeka ga debi u Skoplju protiv Makedonije u kvalifikacijama za EURO. Tri dana kasnije gost Milana biće Ukrajina. Zbog toga će on već od ponedeljka početi da priprema teren za prvo okupljanje.

U Spaletijevom stručnom štabu naći će se između ostalih Andrea Barzalji i novopečeni penzioner Đanluiđi Bufon.


tagovi

Lučano SpaletiAurelio De LaurentisNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara