(©Reuters)
(©Reuters)

Španija bez Gavija do marta 2025.

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.11.23. | 21:42

Furija ne računa na asa Barselone sve do starta kvalifikacija za SP

Završio je Gavi sezonu. Stradao mu je ligament kolena na utakmici reprezentacije Španije protiv Gruzije i za njega nema fudbala do daljeg.

Poslednje informacije govore da će as Barselone moći da se vrati na teren tek u septembru. To znači da za njega nema Evropskog prvenstva, a ni Olimpijskih igara, na kojima je želeo da igra. I Fudbalski savez Španije je računao na to, da će predvoditi Crvenu furiju na najvećoj svetskoj smotri sportista u Parizu narednog leta.

Izabrane vesti

Teška povreda potpuno je poremetila planove svima, a kako piše AS, u FS Španije su odlučili da Gavija ne diraju sve do marta 2025. godine! Iako bi, prema procenama lekara, mladi vezista trebalo u septembru da se vrati utakmicama, u Savezu su rešili da ga ne pozivaju u sastav reprezentacije iako će se sledeće jeseni igrati novo izdanje Lige nacija.

Prosto, stav Saveza je da je zdrav Gavi daleko potrebniji reprezentaciji za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će početi u martu 2025. godine i da ga treba poštedeti nastupa za Crvenu furiju do tada.

Sigurno da je tome doprineo i sukob FS Španije sa Barselonom, koja traži odštetu zbog teške povrede svog igrača dok je nosio dres reprezentacije.


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeGaviBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara