Foto: AFP
Foto: AFP

Sparta naoštrena za Partizan: Slavija pala za 16 minuta

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 18:56

Naredni rival crno-belih u Evropi siguran u gradskom derbiju (2:0)

Partizanovi skauti koji su večeras bili zaduženi za skeniranje narednog evropskog rivala kroz praški derbi pred Aleksandra Stanojevića će izaći punih beležnica, na žalost crno-belih uglavnom pozitivnih impresija s obzirom na to da je Sparta u četvrtfinalu Kupa Češke rutinski eliminisala Slaviju.

Veliki gradski derbi rešen je praktično za 16 minuta, a izabranici Pavela Vrbe ostavili su odličan utisak i potvrdili da je zvanična premijera u 2022. godini i gostovanje u Buđejovicama mirnih mreža (0:0) predstavljalo samo loš dan.

Izabrane vesti

Dominantni na sredini terena, gde su konce igre držali mladi biseri, fudbaleri Sparte uspostavili su željeni ritam i iz brze trenzicije uspeli da lako trasiraju put do pobede. Mrežu protivnika već u 10. minutu načeo je Ladislav Krejči, mladi vezni igrač koji se našao na pravom mestu i odbijenu loptu posle pokušaja Sačeka i intervencije Baha lako prosledio u mrežu.

Već u 26. minutu Jakub Pešek je udvostručio prednost, a golu je prethodila brza akcija po desnom krilu i odlična povratna lopta Visnera.

Dva gola prednosti bila su dovoljna zaliha Vrbinim izabranicima koji su u nastavku sigurno kontrolisali igru, te će im ostati žal za pokušajima Krejčija i Lukasa Haraslina kojima su mogli da trijumf učine još ubedljivijim.

U prepoznatljivoj formaciji 4-2-3-1 Sparta je bez mnogo eksperimentisanja izašla na megdan najvećem rivalu, a glavnu promenu u odnosu na pomenuti subotnji remi predstavljala je uloga Adama Hložeka koji je sa špica vraćen u vezni red i okruženje u kojem se oseća prirodnije.

Talentovani 19-godišnjak impresivnih statističkih parametara koji je već na meti Vest Hema, Bajerna i Borusije Dortmund zajedno sa Jakubom Pešekom konstantno je držao bekove Slavije pod pritiskom i stvarao prostor saigračima koji je najviše koristio Ladislav Krejči.

Rano slomljen otpor rivala i dve realizovane šanse prebacile su u potpunosti pritisak na pleća igrača Slavije koji imperativ nisu umeli da pretoče makar u počasni pogodak. Naprotiv, najbolje prilike uz pomenute pogotke imala je Sparta u 44. i 68. minutu. Neposredno pred odlazak na odmor Krejči je odlično zapretio glavom, ali je Mandous uspeo da zaustavi njegov udarac. Još izgledniju priliku imao je Haraslin koji je u 68. minutu gađao preko gola.

Na konkretne pokušaje rivala Slavija nije imala bolji odgovor od nepreciznih udaraca sa distance, te je duel okončala bez šuta u okvir gola, a čitava koncepcija crveno-belih raspala se u završnici meča kada je prvo Srđan Plavšić prinudno zamenjen nakon povrede, dok je debakl upotpunio drugi žuti karton i isključenje Pavela Orela u 85. minutu.

Pre susreta sa crno-belima Spartu očekuje još jedan izazov na domaćoj sceni u vidu prvenstvenog derbija i gostovanja Plzenja koje je zakazano za 13. februar.


tagovi

Češka 1Slavija PragSparta PragLiga konferencijeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara