David Hancko (©AFP)
David Hancko (©AFP)

Sparta se ne čuva za Partizan, sa najjačim snagama na Plzenj

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 12:57

Derbi 21. kola češkog prvenstva igra se na Letni

Gužva u vrhu šampionata Češke. Ne tako česta slika poslednjih godina. Prvo kolo prolećnog dela Fortuna lige donelo je smenu na čelu. Slavija i Sparta su se okliznuli na startu druge faze kampanje, a Viktorija Plzenj je to iskoristila i skočila na prvo mesto. I sada u svojstvu kolovođe ide u Prag na gostovanje Sparti, u derbiju koji će da zatvori 21. prvenstvenu rundu (18.00).

Sparta je proteklog vikenda ostala bez municije u Češkim Buđejovicama i naposletku remizirala. To se u taboru tima sa Letne teško prihvatilo, naročito jer su Buđejovice bile bolje i imale mnogo više šansi. Vremena za tugovanje nije bilo. Posle ligaškog razočaranja, Železni su proslavili veliki trijumf nad večitim rivalom Slavijom i otvorili sebi put ka osvajanju Kupa.

Izabrane vesti

Promociju u polufinale nacionalnog Kupa upriličili su golovi Ladislava Krejčija mlađeg i Jakuba Pešeka.

"Sada smo postavili jasan cilj da želimo da osvojimo Kup i titulu. Mislim da smo jasno stavili do znanja da idemo na to", rekao je Tomaš Vajzner, desni bek Sparte.

18.00: (2,15) Sparta (3,35) Plzenj (3,50)

Istina je da bi posle eliminacije Slavije teško bilo naći većeg favorita za pehar MOL kupa od igrača Pavela Vrbe. U najvišoj konkurenciji, međutim, Sparta poslednji put nije bila baš ubedljiva, a da joj ipak nešto nedostaje pokazuje i tabela. Zbog toga mora da bar delimično izbriše zaostatak od četiri boda od lidera Viktorije.

"Sada je važno da se fokusiramo Plzenj, pobedimo ga i ponovo se borimo za titulu koju očigledno želimo", dovšio je Vajzner.

Tokom uvodnog februarskog kola Plzenj je takođe imao problema, iako su puleni Mihala Bileka slavili osvajanje tri boda protiv Hradeca. Jedina je Viktorija od "velike trojke" krenula kao pobednik. Tri boda pomerila su potcenjeni sastav crveno-plavih na vrh tabele, dva koraka ispred Slavije, i četiri u odnosu na Spartu.

U taboru Viktorije su, naravno, pomno pratili derbi u sredu i shvataju da je Sparta bila dobro raspoložena. Međutim, to ne slabi Plzenjovu veru u uspeh.

"Verujem da je ekipa dobro pripremljena, posebno posle važne pobede nad Hradecom. Nismo blistali u drugom poluvremenu, ali verujte da ćemo napredovati", rekao je Lukaš Hejda, iskusni štoper.

Uzdaće se domaći u trenera Pavela Vrbu, koji je najveći deo karijere proveo u Plzenju gde ima status legende kao jedan od najtrofejnijih kormilara u istoriji, i doveden je u Prag da donese titulu na Letnu. Kruna u Češkoj je prioritet za Spartu, pa se očekuje da Vrba najjače adute pošalje u borbu sa Plzenjom, ne mareći što kroz četiri dana sledi sudar sa Partizanom u borbi za plasman u osminu finala Lige konferencije.

ČEŠKA 1 - 21. KOLO

Subota

Hradec - Češke Buđejovice 2:2 (1:1)

/Rada 26, 76pen - Van Buren 45, Škoda 56/

Bohemijans - Zlin 1:0 (1:0)

/Hronek 5/

Ostrava - Teplice 2:4 (1:1)

/Almasi 20, 83 - Sejk 41, 70, Žak 62, Mareček 90/

Nedelja

15.00: (2,90) Karvina (3,00) Jablonec (2,65)

15.00: (3,05) Sigma (3,35) Mlada Boleslav (2,35)

15.00: (3,60) Slovačko (3,25) Slavija (2,15)

18.00: (2,15) Sparta (3,35) Plzenj (3,50)

Odloženo

Liberec - Pardubice

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Češka 1Sparta PragPlzenjViktorija Plzenj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara