Mudrinski (©Starsport)
Mudrinski (©Starsport)

Spartak zove na reprizu protiv Javora

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 11:04

Drugi susret dva stara Superligaša u svega sedam dana

Isto mesto, isti rivali, da li će biti isti i rezultat? Spartak i Javor su se sreli na Gradskom stadionu u Subotici u poslednjem kolu osnovnog dela prvenstva, a biće ponovo i danas na terenu (16.00), u prvom kolu plej-auta Mozzart Bet Superlige Srbije.

Pobedili su plavo-beli u prošlom susretu pogotkom Ognjena Mudrinskog u nadoknadi vremena (1:0) i tako posle šest utakmica bez pobede konačno razbili crnu seriju i trgli se iz rezultatske melanholije. Ono što je možda još važnije po izabranike Miloša Kruščića je što je skinuto “prokletstvo” Gradskog stadiona na kome su poslednji put u ligi slavili prvog decembra protiv Radnika (1:0).

Izabrane vesti

Sitaucija nije onakva kakvom su je na severu Srbije zamišljali na početku sezone, ali ide na bolje sa čime se slaze i novoizbrani šef struke  Kruščić:

“Srećni smo što smo dobili utakmicu koju smo igrali u ponedeljak. Ona nam je pomogla da podignemo raspoloženje i samopouzdanje. Igrači su, eto, posle jednog sušnog perioda osetili slast pobede, međutim život profesionalnog fudbalera je takav da je to sada iza nas, jer je pred nama isti protivnik, ista meta, isto odstojanje. Ono što očekujem od mojih momaka je isti pristup, ako ne i bolji, mora biti ista i koncentracija jer smo imali još koji dan za treninge. Počinje plej-aut, bodovi su jako bitni, svaka utakmica je “biti il’ ne biti” i tako se i spremamo“, kratak i jasan bio je Kruščić.

Dostakao se trener Spartaka i zdravstvenog biltena:

"Što se tiče povređenih igrača, svi koji su bili povređeni i dalje su van ritma: Kerkez, Babić i Rošević. Dobro  je što je Vojo Ubiparip ponovo spreman i imamo ga na raspolaganju“.

Promenio je Spartak neke pojedinosti u igri i formaciji. Ono što je mnogima zapalo za oko je što su Subotičani na prošloj utakmici prvi put ove sezone zaigrali sa četvoricom pozadi i na osnovu prikazane igre deluje da Kruščić i njegov stručni štab nisu pogrešili.

Interesantno je i primetiti minutažu Kolinsa u poslednje tri utakmice na mestu napadača od koga se sigurno mnogo očekuje na terenu imajući u vidu njegove dobre partije u omladinskom pogonu. Deluje da je počeo da se snalazi i da će za narednu sezonu biti jedna od sigurnih opcija u napadu Spartaka.

PIŠE: Oliver Nagel

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT - 31. KOLO

Nedelja

16.00 (2.10) Spartak (3.35) Javor (3.25)

20.00 (1.95) Novi Pazar (3.45) Voždovac (3.60)

20.00 (1.35) Radnički Niš (4.50) Radnik (8.50)

Ponedeljak

16.00 (2.30) IMT (3.30) Železničar (2.90)



tagovi

Spartak SuboticaJavorMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara