©Reuters
©Reuters

Spektakl spuštenih gardova: Ken ozbiljna konkurencija Vlahoviću, Dembele se šetao kroz odbranu Juvea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 04:34

Dvostruki strelci za Barselonu i Juventus ukrasili sjajan susret u Dalasu (2:2)

Iz perspektive Barselone ili Juventusa godina bez šampionske krune uvek je neuspešna, a kada se vežu dve ili tri kao što je to trenutno slučaj, imperativ povratka na šampionski kolosek je neupitan. Iz te perspektive, i španski i italijanski gigant novu sezonu dočekuju sa željom da naprave iskorak iz aktuelne situacije i vrate se na državne tronove.

Čavi i Alegri, osveženih igračkih kadrova dočekaće novu sezonu, a da se sa pravom nadaju da bi upravo aktuelna takmičarska godina mogla da donese povratak, pokazali su i Katalonci i igrači Stare dame iz Torina.

Izabrane vesti

U prvom planu na obe strane našli su se ofanzivci od kojih se mnogo očekuje u narednom periodu, dvostruki strelci - Usman Dembele i Mojze Kin. Francuski ofanzivac iz kluba sa Nou Kampa fenomenalnim izdanjem potvrdio je da je mislima daleko od nedavne sapunice okončane produžetkom saradnje. Igrač koji je nekoliko dana čak bio bez ugovora, posle dugih pregovora ostao je u Barseloni. Oklevanje po pitanju produžetka ugovora ili rastanka sa aktuelnim klubom bilo je razlog da se Dembele nađe u centru pažnje tokom letnjeg prelaznog roka, a oči javnosti ostale su usmerene ka ofanzivcu rođenom 1997. godine inakon parafa.

Dosadašnji problemi sa povredama i oscilacije ostavile su traga i učinile da do danas Francuz ostane nedorečen, međutim utakmica u Dalasu najavila je dugo očekivano lice Barsinog ofanzivca. Raspoloženi Dembele za samo 45. minuta potvrdio je da bi mogao da bude možda i najveće pojačanje za Ćavijev tim, pored zvučnih angažmana poput Levandovskog, Kesija i Rafinje.

Hitri ofanzivac u 34. minutu se prošetao po desnom boku pored čuvara i nakon sjajnog slaloma doneo vođstvo španskom klubu. Nakon što je prošao Kvardada i Aleksa Sandra, Dembele je prilično rutinski matirao golmana Juventusa. Torinski klub odgovorio je samo pet minuta kasnije, a Ter Štegena je matirao Mojze Ken koji je rutinski pretočio asistenciju Kvardada sa levog krila u pogodak.

Radost Italijana trajala je samo minut jer je već u narednom napadu Dembele novim slalomom demonstrirao ofanzivne kvalitete. Ovaj put, Barsin as je iza sebe ostavio Kvardada i Lokatelija, a potom još jednom zatresao mrežu.

Sa golom prednosti Katalonci su ušli u nastavak susreta, međutim u 51. minutu ponovo je u centar pažnje dospeo Kin koji je iskoristio idealno odloženu loptu Lokatelija i još jednom izjednačio rezultat. Italijanski centarfor sa dva gola je na najbolji način iskoristio minute tokom izostanka Dušana Vlahovića koji je i drugu proveru proveo na klupi.

U završnici utakmice Barselona je bila bolji rival te su u samo 10 sekundi razmaka Rafinja i Fati pogađali prečku, dok je udarac Gavija odbranio Perin te je rezultat ostao nepromenjen do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Juventus će poslednji duela na turneji u Sjedinjenim Američkim Državama odigrati protiv Real Madrida u Los Anđelesu, dok će naredni rival Barselone biti Čivas Gvadalahara.


tagovi

Usman DembeleMojze Ken

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara