Viktor Đokereš (©Reuters)
Viktor Đokereš (©Reuters)

Sporting konačno ima špica za najbogatije: Novi gol i pobeda, Čelsi mora da plati 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.12.23. | 23:42

Arsenal i Mančester Junajted su takođe u redu, znaju u Lisabonu zašto su platili 20.000.000 evra

Kada se govori o rasadniku napadača u Portugaliji, Sporting definitivno nije prvi klub koji mnogima padne na pamet. Pre će biti Benfika ili Porto, čak i Braga. Odavno Sporting nije proizveo napadača za najbogatije klubove Evrope, verovatno još od Kristijana Ronalda nije iznedrila strelca koji bi mogao da igra u Ligama petice, ali čini se da je došlo vreme da se i lisabonski Lavovi pohvale zlatnom kokom.

Viktor Đokereš je sa razlogom zaludeo fudbalsku Evropu! Švedski napadač mađarskih korena nastavlja da trese mreže na svim meridijanima i već je stigao na kotu 18! Kada ovaj momak zatrese mrežu, Sporting obično pobeđuje i to se potvrdilo ove večeri. Đokereš je bio strelac prvog gola za Sporting u trijumfu na teškom gostovanju Portimonenseu (2:1) i nastavio da puni redove u tefterima skauta najvećih klubova Evrope.

Izabrane vesti

Peta utakmica zaredom u kojoj je Đokereš postigao gol završila se pobedom Sportinga! E, to je igrač koji pravi razliku. Nije ni čudo što je Sporting za njega letos razbio kasu i platio klupski rekord Koventriju od 20.000.000 evra, što je ujedno i najviša suma koju je klub iz srca Velike Britanije dobio za jednog fudbalera. Osetili su na stadionu Žoze Alvalade da u njemu čuči potencijal koji mora da ispliva na površinu, a posle godina u niželigaškom fudbalu - igrao u Koventriju, Brajtonu, Svonsiju i Sankt Pauliju - dočekao je da sa 25 leta zaigra u jednoj od najjačih liga Starog kontinenta i odmah pokaže koliko je zapravo kvalitetan špic.

Njegove odlične partije u dresu Lavova nisu prošle neopaženo. Nedeljama unazad se spekuliše da ga prati Čelsi koji deluje najozbiljnije da ga dovede, gosti Lisabona su sve češće i skauti Mančester junajteda i Arsenala, ali je izgleda klub sa Stamford Bridža najviše zagrizao. Ipak, Đokereša ne zanima interesovanje sa Ostrva i nedavno je za Rekord potvrdio da želi da ostane i posle januara po svaku cenu. Čak i ako je ta cena 100.000.000 evra, koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Čak su i u Sportingu rešili da pametno odigraju u ovom prelaznom roku i probaju da unovče Đokerešovu trenutnu formu. Zbog toga su i u Sportingu decidno rekli da ne nameravaju da pristanu ni na kakvu ponudu koja je ispod 100.000.000 evra! Čelsi pored švedskog Mađara gleda i štopera Usmana Diomandea za koga navodno Sporting traži gotovo 70.000.000 evra.

Ipak, Đokereš je čovek trenutka! Njegov gol dao je krila Sportingu, koja je nakratko skratio Filipe Relvas posle odličnog centaršuta Gonsala Koste iz slobodnog udarca. Do kraja je lisabonski tim uspeo da ostane hladnokrvan i na ulazu u poslednjih desetak minuta utakmice stigne do novog vođstva. Sada je strelac bio Paulinjo i to "štiklom" pošto se lepo snašao na malom prostoru.

Sporting je ovom pobedom zadržao prvo mesto i bod prednosti u odnosu na Benfiku, odnosno tri naspram Porta.

PRIMEIRA - 15. KOLO

Subota 23.12.

Vizela - Moreirense 0:0

Gimarais - Rio Ave 1:0 (0:0)

/Silva 63pen/

Četvrtak

Estrela Amadora - Aruka 1:4 (1:0)

/Gaspar 11 - Muhika 47, Džejson 77, Montero 80, Bukia 90/

Petak

Benfika - Famalikao 3:0 (1:0)

/Kabral 31, Rafa Silva 85, Musa 90/

Porto - Šaves 1:0 (0:0)

/Mario 58/

Subota

Estoril - Farense 4:0 (2:0)

/Markes 5, 47, Arauho 45+5, Para 78/

Žil Visente - Boavista 1:0 (0:0)

/Murilo 64 penal/

Kasa Pija - Braga 1:3 (0:0)

/Klejton 74 penal - Mutinjo 51, Banza 77, Salasar 88/

Portimonense - Sporting Lisabon 1:2 (0:0)

/Relvas 69 - Đokereš 59, Paulinjo 80/



tagovi

Viktor ĐokerešSporting LisabonPortimonense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara