Sergej Milinković Savić ©Reuters
Sergej Milinković Savić ©Reuters

Sreda u Seriji A: Sergej na klupi protiv Sasuola?

Vreme čitanja: 9min | sre. 03.05.23. | 15:01

Mauricio Sari nije zadovoljan učinkom i zalaganjem srpskog veziste na poslednja dva meča protiv Torina i Intera i mogao bi da završi na klupi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Napoli bi večeras mogao i zvanično da postane šampion Italije ako Lacio ne ostvari pobedu protiv Sasuola na Olimpiku. U suprotnom, Azurima će biti potreban bod protiv Udinezea za početak slavlja na ulicama Napulja.

Izabrane vesti

Napoli i grad Napulj su odlučili da otvore kapije stadiona Maradona i da montiraju ogromne video bimove na kojima će 50 hiljada navijača moći da prati prenos iz Udina. U međuvremenu, reči predsednika Napolija Aurelija de Laurentisa koji je pričao o „skudetima poštenja“ i da je njegov Napoli zaslužio više skudeta u prošlosti proizvele su lavinu polemika i komentara da je De Laurentis propustio priliku da bude gospodin u pobede, odnosno da nije ispoštovao izreku: u pobedi se na ponesi, u porazu se ne ponizi.

Najinteresantniji mečevi se igraju u Bergamu, Veroni, Milanu, Rimu, Torinu i Monci, gde Atalanta, Inter, Milan, Lacio, Roma i Juventusa traže zlata vredne bodove u trci za preostala tri mesta u Ligi šampiona.

Mauricio Sari i Klaudio Lotito su održali bukvicu igračima Lacija u dva navrata u poslednja četiri dana. I jedan i drugi su apostrofirali Sergeja Milinković Savića.

"Ko misli da ode, otići će ali samo ako bude dao sve od sebe na terenu do kraja sezone", bio je poprilično eksplicitan predsednik Lotito.

Maks Alegri će protiv Lećea napad Juvea ponovo poveriti dvojcu Di Marija - Vlahović. Argentinac i Srbin su najveća razoračarenja Juvea u ovoj sezoni. Od njih se očekivalo mnogo više od onoga što su pružili, ali ostaju nauverljivija rešenja na koje može da računa Alegri kako bi prekinuo post u Seriji A koji traje više od mesec dana.

Inter je, barem tako piše Gazeta, odbio ponude Mančester Junajtedea i Totenhema za Lautara Martineza. U Apijano Đentileu razmišljaju da žrtvuju Onanu, Dumfrisa i Brozovića da bi sačuvali Argentinca. Naime, od prodaje pomenute trojice fudbalera Inter očekuje da inkasira 100 miliona evra. Od plasmana u Ligu šampiona se očekuje dodatnih najmanje 50-60 miliona - eto zašto je plasman među četiri najbolja tima Serije A fundamentalan za budućnost kluba - što bi omogućilo Nerazurima da zadrže centarfora. Inače protiv Verone, Inzagi će odmoriti nekoliko ključnih igrača za mečeve sa Romom i Milanom.

Stefano Pioli će poslati Milian B protiv Kremonezea. Od prvog minuta ćemo videti tek par standardnih prvotimaca poput golmana Menjana, beka Tea Ernandeza i veznog igrača Benasera. Šansu će ponovo dobiti De Ketalar. U međuvremenu, Paolo Maldini želi da zatvori priču o produžetku ugovora Rafe Leaa pre sudara sa Interom u Ligi šampiona, to jese u sledećih šest dana. Milan je sve dogovorio sa Portugalcem, ostaje problem odštete Sportingu..

Roma će biti desetkovana protiv Monce, ali je Murinjo poveo u Brijancu sve igrače, povređene i suspendovanog Matića. Dibala će biti na klupi, i Žoze će ga ubaciti u igru samo u krajnjoj nuždi. Od Hoje se očekuje da bude u top formi za Inter sledeće subote. Paralelno priča o mogućim kupcima Rome se izduvala. Fridkinovi nemaju nameru da prodaju klub i to će učiniti samo ako ne bude bilo moguće izgraditi novi stadion Rome.

Atalanta vreba iz prikrajka. U Bergamu žale što su propustili sijaset prilika u ovoj sezoni, primera radi da nisu u dva meča sa Lećeom izgubili šest bodova danas bi bili na drugom mestu sa Lacijom na kvoti 61.

LACIO – SASUOLO (21.00)

Slučaj je hteo da Lacio u ovoj sezoni ponovo igra protiv Sasuola posle serije negativnih rezultata. U prvom delu sezone Nebeskoplavi su upravo protiv tima iz Emilije napravili veliki zaokret i krenuli putem koji ih je doveo do drugog mesta i sada se u Formelu nadaju da bi istorija mogla da se ponovi budući da Lacio stiže na ovaj duel posle dva uzastopna poraza.

Velika novina u timu Lacija bi mogla da bude izostanak Sergeja Milinković Savića iz startne postave. Mauricio Sari nije zadovoljan učinkom i zalaganjem Sergeja na poslednja dva meča protiv Torina i Intera i mogao bi da završi na klupi.

Ćiro Imobile će pokušati da se odblokira u Seriji A na Olimpiku posle sedam meseci. Zvuči neverovatno, ali kapiten Lacija nije postigao gol na domaćem terenu u prvenstvu od septembra kada je zatresao mrežu Verone.

Imobile nema snaga za svih 90 minuta i verovatno će i ovoga puta Sari primeniti štafetu sa Pedrom i Felipeom Andersonom koji će sa krila biti pomeren ka centru. Lacio ne može da računa Kataldija (povreda) i na Romanjolija (suspendovan zbog kartona).

Na drugoj strani Sasuolo je kao gost u 2023. godini već zagorčao život Milanu i Romi. Te pobede su još vrednije jer je na njima tim Alesija Dionizija postigao ček devet golova. U tim se vraća Domeniko Berardi koji je prvi na listi želja Mauricija Sarija za sledeću sezonu. Sasuolo ne može da računa na Pinamontija i Lopeza (kartoni) i povređenog Muldura.

LACIO 4-3-3: Provedel - Lacari, Kazale, Patrik, Marušić – Vesino (Miliković), Markos Antonio, Luis Alberto – F. Anderson, Imobile, Zakanji

SASUOLO 4-3-3: Konsilji – Toljan, Erlić, Ferari, Rožerio – Fratezi, Enrike, Torstved – Berardi (Bajrami), Defrel, Lorijente

VERONA – INTER (21.00)

Inter ne zna za poraz protiv Verone već 31 godinu. Poslednju pobedu protiv Nerazura domaćin je zabeležio 1992. godine na Bentegodiju. Od tada 20 pobeda milanskog kluba i četri remija.

Simone Inzagi će napraviti nekoliko rotacija u timu kako bi na najbolji mogući način rasporedio snage ključnih fudbalera. Lukaku i najverovatnije Barela i Bastoni će biti pošteđeni barem na startu meča jer će oni biti kičma tima u najvažnijim sudarima protiv Rome u Seriji A i Milana u Ligi šampiona.

Inter je u ovom prvenstvu samo jednom uspeo da veže tri uzastopne pobede i budući da je u prethodna dva kola pobedio Empoli i Lacio positgavši šest golova, dva više ne go na prethodnih sedam utakmica u Seriji A.

Nerazuri ne mogu da računaju na Gosensa koji se povredio u momentu kada je konačno ušao u formu iz zlatnih vremena u dresu Atalante.

Verona je protiv Kremonezea ispustila prvu priliku u ovoj sezoni da izađe iz zone ispadanja. Na početku godine malo ko je verovao da bi Veneti mogli da spasu prvoligaški status, ali je to sada realno, bez obzira kako će se završiti večerašnji duel.

Trener Verone Zafaroni nema na raspolaganju Veloza i Lazanju, ali su tu Darko Lazović i Simone Verdi, najzaslužniji za buđenje Veneta u 2023. godini.

VERONA 4-4-1-1: Montipo – Faraoni, Manjani, Hijen, Davidovič – Depaoli, Tameze, Abildgard, Lazović – Verdi – Đurić

INTER 3-5-2: Handanović – D‘Ambrozio, De Fraj, Ačerbi – Dumfris, Mhitarjan, Brozović, Čalhanoglu, Dimarko – Džeko, Lautaro

MILAN – KREMONEZE (21.00)

Milan je promenio brzinu ovog proleća zahvaljujući odbrani, baš kao što je konstruisao skudeto u prošloj sezoni. Majk Menjan nije primio gol na San Siru u Seriji A od 13. marta.

Stefano Pioli ima nameru da odmori više od polovine igrače za okršaje sa Lacijom u Seriji A i zatim u Ligi šampiona sa Interom. U startnoj postavi neće biti Kjera, Tonalija, Krunića, Leaa, Žirua i Mesijasa, a Tomori je suspendovan zbog kartona. Ibrahimović i Pobega su na listi povređenih fudbalera.

Kremoneze je paktično već u Seriji B, ali je i protiv Verone pokazao da neće poklanjati bodove nikome, bez obzira da li se bori za opstanak ili za mesta u Evropi.

Večeras se očekuje da De Ketelar konačno pokaže zbog čega je Milan platio preko 30 miliona evra da ga dovede iz Briža. Belgijanac je na poslednjim nastupima dao par stidljivih signala da bi mogao da izađe iz tunela u kojem je od početka sezone. Protiv Kremonezea će imati još jednu šansu, ne poslednju jer u Milanelu i dalje veruju da su napravili dobar posao.

MILAN 4-2-3-1: Menjan – Kalabrija, Kalulu, Tšau, Teo Ernandez – Benaser, Vranks – Salemekers, De Ketelar, Diaz – Origi

KREMONEZE 4-3-1-2: Karneseki – Ferari, Vaskez, Lokošvili, Valeri – Sernikola, Meite, Kastanjeti – Galdames – Okereke, Deser

MONCA - ROMA (21.00)

Adrijano Galijani tvrdi da mu je Refaele Paladino dao reč da će ostati još godinu dana na kormilu Monce. Debitantski trener u Seriji A na klupi debitantskog tima u najjačoj italijanskoj ligi je položio ispit i ispred njegovih vrta stoji serija klubova u Italiji i u inostranstvu koji bi ga rado videli u svojim redovima.

Fridkinovi još uvek nisu organizovali sastanak sa Murinjom i pored eksplicitnih zahteva Portugalca koji ima još godinu dana ugovora sa Romom i želeo bi da ima jasne ideje kakav će tim imati na raspolaganju u sledećoj sezoni.

Protiv Monce Rome će biti bukvalno desetkovana. Petorica igrača su povređenai (Karsdorp, Smoling, Kumbula, Ljorente, Beloti), trojica su rovita (Dibala, Spinacola i Vajnaldum), Matić je suspendovan zbog kartona. Uz to Ibanjez mora da bude veoma oprezan, žuti karton protiv Monce bi značio preskakanje meča sa Interom što bi bio težak udarac za Romu imajući u vidu povrede Smolinga i Kumbule.

Upravo zbog te krajnje problematične situacije Murinjo se odlučio na nesvakidašnji potez s ciljem da zbije redove svojih igrača: poveo je sa sobom u Brijancu sve, uključujući povređene i Matića.

Na drugoj strani Paladinu nedostaje samo Petanja.

MONCA 3-4-2-1: Di Gregorio – Ico, Pablo Mari, Kaldirola – Čurija, Rovela, Pesina, Karlos Augusto – Valoti, Kolpani – Mota Karvaljo

ROMA 3-4-2-1: Rui Patrisio – Čelik, Mančini, Ibanjez – Zalevski, Bove, Kristante, El Šaravi – Solbaken, Pelegrini – Ejbraham

JUVENTUS – LEĆE (18.00)

Juve ne zna za pobedu u prvenstvu više od mesec dana. U aprilu su Alegrijevi momci zabeležili tri poraza i jedan remi uz samo dva postignuta gola. Više od rezultata i izostanka golova brine dezorjentisanost igre Bjankonera. Alegri ne uspeva da daruje Juveu geometriju igre i fizionomiju tima. S druge strane na prstima jedne ruke mogu da se naboje igrači Stare dame koji su opravdali poverenje u ovoj sezoni. Jedina pozitivna okolnost je da je Alegri pružio šansu seriji mladih fudbalera, proizvoda Juventusvog tima B.

Alegri konačno ima sve fudbalere na raspolaganju i prema najavama iz Kontinase poveriće zadatak Anhelu di Mariji i Dušanu Vlahoviću da pronađu golgeltersku stazu Bjankonera ovog proleća. O neiskorišćenoj ili bolje rečeno loše upotrebljenoj snazi Juvea govori parki igrača koji će sedeti na klupi pored Alegrija: Kjeza, Pogba, Milik, Ken, Rabio, Kvadrado, Mireti...

Leće još uvek nije obezbedilo opstanak i timu Marka Baronija su potrebni bodovi za mirnu završnicu prvenstva. U Torino su došli bez Dermakua, Gala i Pongarčića (povređeni) i Strefece (kartoni).

JUVENTUS 3-5-1-1: Ščesni – Bremer, Bonuči, Danilo – De Šiljo, Fađoli, Paredes, Lokateli – Di Marija – Vlahović

LEĆE 4-3-3: Falkone – Baskiroto, Romanjoli, Umtiti, Pecela – Blin, Hjulmand, Meleh – Udin, Sise, Di Frančesko

ATALANTA – SPECIJA (18.00)

Đan Pjero Gasperini uživa u pronađenom Duvanu Zapati. Kolumbijac je protiv Torina postigao gol koji mu je nedostajao od prošlog 9. novembra, čitavu večnost za golgetera njegovog kalibra.

Povratak u formu Zapate je omogućio Gasperiniju da bez žurbe upravlja povratkom na teren Lukmana koji bi trebalo da bude spreman za okršaj sa Juventusom u sledećem kolu.

Boginja se vratila u formu u poslednje dve nedelje osvojivši sedam bodova protiv Fjorentine, Rome i Torina i sada ponovo može da sanja povratak u Ligu šampiona, Na suprotnoj strani Specija se nalazi u velikim problemima i na ivici je zone ispadanja sa Veronom. Posle pobede nad Interom činilo se da je opstanak osigurana stvar, ali je onda na sledećih sedam mečeva tim iz Ligurije osvojio samo četiri boda i sada je praktično iznad ambisa Serije B.

I Atalanta i Specija imaju seriju igrača van upotrebe zbog povreda među kojima su i veoma važni šrafovi, poput Lukmana ili Nzole.

ATALANTA 3-4-1-2: Sportijelo – Toloi, Đimšiti, Skalvini – Sopi, De Ron, Kopmajners, Mehle – Pašalić – Murijel, Zapata

SPECIJA 4-3-3: Drongovski – Amijan, Ampadu, Nikolau, Reca – Burabija, Ekdal, Bastoni – Verde, Šomurodov, Đazi


tagovi

Sergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara