Miloš Kruščić (foto©KISVÁRDA FC)
Miloš Kruščić (foto©KISVÁRDA FC)

Srpska trenerska vrteška u Mađarskoj: Tri Miloša napadaju Evropu sa Kišvardom

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.03.23. | 14:32

Nebojša Vignjević popunio prazninu u Ujpeštu nastalu odlaskom Miloša Kruščića

Posle nešto više od godinu dana na klupi Ujpešta srpski trener Miloš Kruščić odlučio je da promeni sredinu, ali i da ostane u elitnom rangu mađarskog fudbala. Nekadašnji trener Metalca, Zemuna i CSKA Sofije promovisan je u novog šefa stručnog štaba Kišvarde, a njegovo upražnjeno mesto u Ujpeštu zauzeo je Nebojša Vignjević.

Dakle, srpska trenerska vrteška u mađarskom fudbalu. Kišvarda se odlučila da devet kola pre kraja, nakon serije od četiri poraza smeni Lasla Toroka i okrene se Kruščiću koji je po odlasku ostavio Ujpešt tik iznad zone ispadanja.

Izabrane vesti

Realan cilj za 46-godišnjeg Beograđanina biće da ulovi treće mesto koje garantuje kvalifikacije za Ligu Konferencije. Kišvarda je kao prošlogodišnji vicešampion Mađarske prvi put u istoriji dotakla evropske kvalifikacije, prošla je Kairat, ali je poklekla pred Moldeom

Kruščić će na raspolaganju u novom klubu imati dva sunarodnika i imenjaka, pošto je u štoperskoj liniji Miloš Vranjanin, a na poziciji levog krila Miloš Spasić. Rođeni Beograđanin će već danas okupiti ekipu na večernjem treningu, a dolazeće subote očekuje ga debi protiv Puškaš Akademije.

Kada je reč o Vignjeviću, njemu će ovo biti drugi mandat u klubu koji odlično poznaje, budući da je od oktobra 2013. do juna 2020. godine vodio Ujpešt u 258 navrata.

Trenutno od 12 klubova mađarske elite tri vode srpski stručnjaci pošto je na kormilu Debrecina Srđan Blagojević.


tagovi

Miloš KruščićUjpeštNebojša VignjevićKišvarda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara