Detalj sa 167. okršaja večitih (© MN Press)
Detalj sa 167. okršaja večitih (© MN Press)

Srpski fudbal neće ozdraviti na Pićiniju, Falku, Nathu: Šta su kapitalno uradili Zvezda i Partizan?

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.04.22. | 08:17

Još zanimljivih opservacija Milorada Kosanovića

Večiti derbi prošao, loš utisak ostao. Većina izgovorenog pred najznačajniju utakmicu srpskog fudbala ispostavilo se tačnim, te Milorad Kosanović deluje kao adekvatan sagovornik i u post festumu dešavanja na stadionu „Rajko Mitić“.

Trener dokazan na ovdašnjoj sceni govori bez ustezanja. Mahom kritikuje. Čak i najveće.

Izabrane vesti

Zašto bismo davali značaj utakmici između Zvezde i Partizana? Samo se o njima piše, kao da čine nešto kapitalno za srpski fudbal, a reprezentativca nemaju. Nijednog. Mene interesuju naši i zašto ih nema“, ističe Kosanović na stranicama Sportskog žurnala.

Odgovor je sam ponudio i obrazložio...

Prodaju ih u 19, neretko i godinu ranije. Fudbalski neodgojene, nezavršene. I kad stopirani u razvoju odu u inostranstvo niko o njima ne vodi računa. Tamo kupuju sve živo, kao ovde Zvezda, pa ko prođe. Ubrzo se vraćaju u našu ligu, igraju kako igraju. Bolje ne mogu, ha, ha... Identično i stranci. Otud u meni nema optimizma“.

Konkretizovao je mišljenje:

„Srpski fudbal neće ozdraviti na Pićiniju, Falku, Nathu... Zato i ne vredi komentarisati derbi s tri udarca ka golu. S obe strane, od dva najbolja kluba u zemlji!? A hoće da igraju Ligu šampiona“.

Sreda, 16.00: (9,00) TSC (5,00) Crvena zvezda (1,35)

Kazao je Kosanović da beogradski velikani ništa vredno pomena nisu učinili, a ipak su dogurali do osmine finala Lige Evrope i Lige konferencije, osvajali bodove, jačali koeficijent i omogućili Srbiji direktnog predstavnika u Ligi šampiona leta 2023. Kosanović svejedno nije zadovoljan.

Služi samo za prodaju igrača. I pored toga, oba kluba su u finansijskoj dubiozi. Zato bi trebalo da se priča i piše o stvaranju novih vrednosti, podizanju na viši nivo. A ne bavljenju samih sobom i pretvaranju u vlasništvo čelnih ljudi. Da su titulari kao u Čukaričkom, razumeo bih i znali bismo ko je kriv kad nije dobro. Ovako ne znamo ništa, samo pričamo u prazno. Da bude groteksno, još od letos se bavimo pitanjem ko će da bude prvi. Mnogo je, kao, važno“.

Sreda, 18.30: (1,23) Partizan (6,25) Čukarički (13,0)

Poseban odeljak o dvojici "klinaca" o kojima se najviše pričalo posle derbija. O Nikoli Terziću, zbog promašenog zicera za 1:0, te Strahinji Erakoviću i pozivima sa "Marakane" da ga selektor Dragan Stojković zove u reprezentaciju. Kosanović priča bez interesa, pa hajmo prvo o Erakoviću.

"Momka već smeštaju u izlog prodaje radi, umesto da edukuju. Pohvale zaslužuje, ali daleko je od reprezentativnog igrača. Prisetimo se Brage, Rendžersa... Polako, vremena ima za trgovinu", kaže Kosanović i nastavlja o Terziću.

"Dečku je lopta odskočila visoko, da je valjano obučen: stegao bi je prema dole i pogodio okvir gola. Mada, drvlje i kamenje nije zaslužio. Ponajmanje pogrdan epitet tragičara derbija. Talentovan je, naigraće se vrhunskog fudbala".

Posle derbija, Zvezda je zadržala dva boda viška. Do kraja ima tri izazova van svog stadiona (TSC, Vojvodina, Napredak), a crno-beli dva (u Kruševcu i na krovu Tržnog centra „Stadion“).

Mož misliti, jaka gostovanja!?“

Još malo o fudbalu iz ugla čoveka čije poruke daleko sežu.

Partizan nema igru prema napred, preti najčešće iz kontre, ako pobegne Menig ili nejaki protivnik dozvoli upliv u poslednjih 30 metara, centaršut u šesnaesterac. Zvezda nije navikla da igra pod latentnim pritiskom i stalnim vraćanjem na njenu polovinu, što sam obilato koristio sa Borcem iz Čačka, nasred Marakane dao pet komada“, podsetio je u Žurnalu Milorad Kosanović.


tagovi

FK Crvena zvezdaFK PartizanMilorad Kosanović167. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara