Stala mašina Gurbana Gurbanova: Plzenj nulom do meč lopte

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 20:35

Bez golova u Bakuu

Imao je prvak Azerbejdžana Karabag lepe skalpove oveg leta. Uspeo je tim Gurbana Gurbanova da eliminiše poljski Leh, potom Cirih i na kraju skupoceni Ferencvaroš i postao najveći hit kvalifikacija za Ligu šampiona.

I dalje Karabag ima šanse da se nađe u odabranom društvu, ali će meč loptu imati Viktorija Plzenj na svom bunjištu - 0:0.

Izabrane vesti

Nije bilo golova u Bakuu, a kada se podvuče crta mnogo zadovoljniji može da bude najbolji češki tim. Odlično je Viktorija skautirala najbolje igrače Karabaga, skratila im prostor i nije dozvolila da upadne u zamku, kao, primera radi, Ferencvaroš.

Bio je Karabag bolji rival, stiskali Čehe u finišu meča, ali je Viktorija uspela da odoli. Žaliće u redovima prvaka Azerbejdžana i za šansom u 25. minutu. Tada je Karabag odigrao bropoteznu akciju, dobio je napadač Vađi loptu iza leđa odbane češkog tima, imao situaciju jedan na jedan i izgubio duel sa golmanom Stanekom.

Jedan od najboljih u redovima domaćeg tima bio je nekadašnji član Partizana Marko Janković. Popularni Mesko se stalno nudio, tražio prostor, imao je i par zapaženih dodavanja. Solidan je bio i Marko Vešović.

Karabag je imao više napada, više udaraca u okvir i van gola, posebno je domaćin bio bolji u finišu. Međutim, Česi, za koje je debitovao Erik Jirka, bili su jako disciplinovani.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 4. KOLO (PRVI MEČEVI)

Utorak

Bode/Glimt - Dinamo Zagreb 1:0 (1:0)

/Pelegrino 37/

Kopenhagen - Trabzon 2:1 (1:0)

/Klason 9, Lerager 49 - Bakasetas 79/

Glazgov Rendžers - PSV Ajndhoven 2:2 (1:1)

/Čolak 40, Lorens 70 - Sangare 37, Obispo 78/

Sreda

Karabag - Viktorija Plzen 0:0

21.00: (5,70) Dinamo Kijev (3,80) Benfika (1,70)

21.00: (2,60) Makabi Haifa (3,20) Crvena zvezda (3,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

KarabagMarko JankovićMarko Vešović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara