©AFP
©AFP

Stamenić komandovao veznim redom u Mursiji: Novi Zeland nesrećno gubio, pa srećno izjednačio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 21:40

Bez pobednika u prijateljskom okršaju između Novog Zelanda i DR Konga - 2:2

Novi Zeland je remizirao sa Demokratskom republikom Kongo u španskoj Mursiji (1:1), a veznim selekcije Darena Bizlija komandovao je prvotimac Crvene zvezde, Marko Stamenić, koji je ostvario 16. nastup za reprezentaciju države u kojoj je rođen.

Novozelanđani su nesrećno primili pogodak u 46. minutu utakmice, nakon katastrofalne greške defanzivca Empolija Libertata Kakačea, ali im se osmehnula sreća u nadoknadi utakmice, kada je dosuđen prilično diskutabilan jedanaesterac nad Krisom Vudom. Golgeter Notingem Foresta je potom bez većih problema postavio konačan rezulat utakmice.

Izabrane vesti

Gol selekcije Sebastjana Desabra jeste bio plod velike greške Kakačea, ali je podjednako i lukavosti sjajnog Sedrika Bakambua. Napadač Galatasaraja je u pravom trenutku krenuo u prazan prostor, a potom iskoristio svoju brzinu i fudbalsko umeće. Prebacio je istrčalog Nikolu Caneva, a onda poslao loptu u praznu mrežu.

Bez golova je završen meč između Ekvatorijalne Gvineje i Burkine Faso, čije boje brani još jedan prvotimac crveno-belih, Naser Điga.

Vrlo uzbudljiv meč odigran je u Portimau, gde su se sastali Saudijska Arabija i Nigerija, a takođe nije bilo pobednika - 2:2 (0:0).

Sva četiri pogotka postignuta su u poslednjih pola sata utakmice. Selekcija Roberta Mančinija vodila je golom Al Faradža u 60. minutu, ali je na kraju do izjednačenja stigla u desetom minutu nadoknade. Tada je podbacio živi zid, koji se razdvojio i omogućio Mohamedu Kanu da uz pomoć Kalvina Bizija matira Fransisa Uzoa.

Nigerija je izjednačila u 73. minutu, autogolom Al Amrija, dok je za potpuni preokret bio odgovoran Keleči Ihenačo, efektnim pogotkom u 81. minutu.



tagovi

Novi ZelandDR Kongo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara