Trener Standarda Elsner (Foto: AFP)
Trener Standarda Elsner (Foto: AFP)

Standardov spas sezone leži u Kupu, Elsner poziva lidere: Ne krijte se

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 15:53

Prošlogodišnji finalista u četvrtfinalu gostuje u poslednje vreme sve bolje Gentu

Umesto da sapliće najveće kandidate u trci za titulu i bori se za mesto u Evropi, trener Standarda Luka Elsner je posle poraza od Levena za vikend potvrdio – timu iz Liježa predstoji borba za goli život u Župile ligi. Na probleme na terenu nadovezao se i finansijski izveštaj kluba za prošlu sezonu u kojem stoji da je Standard prethodne sezone izgubio skoro 20.000.000 evra. Tačnije 19.737.931 evropskih novčanica.

Spas u za sada košmarnoj sezoni Crveni bi mogli da pronađu u Kupu Belgije. Prošlogodišnjeg finalistu najmasovnijeg takmičenja u zemlji (izgubio od Genka 1:2) večeras u četvrtfinalu očekuje gostovanje Gentu (20.30).

Izabrane vesti

Otkako je preuzeo kormilo Standarda, Elsner ne uspeda da svoje zamisli sprovede u delo. Na devet utakmica u prvenstvu pod palicom slovenačkog stručnjaka tim iz Liježa je ostvario svega dve pobede i usled serije slabih rezultata pao na 12. poziciju, na svega četiri boda od zone ispadanja.

Stoga se čini da je Standardov jedini put do Evrope upravo je Kup i osvajanje istog. Ali na prvoj od potencijalne tri prepreke do devetog podizanja trofeja Kupa čeka ga Gent, tim u usponu i trenutno domaćin sa najboljim učinkom u Župile ligi. Bizoni su na 15 utakmica u svim takmičenjima na svojoj Gelamko areni poraženi samo dva puta.

20.30: (1,55) Gent (4,10) Standard (6,00)

Elsner ovoga puta poziva lidere da istupe.

"Zapazio sam da naši lideri, oni koji su prošli mnogo stvari sa ovim klubom, imaju običaj da nestanu kada stvari krenu loše. Oni misle:‘Ja radim loše, nemam pravo da pričam.‘ Ta filozofija mora da nestane, inače nećemo napredovati. Želim da se moji igrači pokažu, posebno kada ide loše, samo na taj način možemo da popravimo rezultate", rekao je Elsner na konferenciji uoči meča.

Nekadašnji trener Kortrajka veruje da njegova ekipa ima kvalitet, ali…

"I dalje verujem da ovde ima dovoljno kvaliteta, ali čim dobijemo lažni osećaj da kontrolišemo stvari, izgubimo se. Moramo da budemo fokusirani u svakom trenutku utakmice, jer primamo golove previše lako. Možemo da uradimo nešto lepo u Kupu, i to mora da nas podigne još više", napomenuo je Elsner.

Gent je dobio šest od poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, a dobio je i prethodna dva međusobna duela sa Standardom. Oba na Gelamko Areni.

KUP BELGIJE - ČETVRTFINALE

Sreda

20.00: (2,15) Mehelen (3,45) Epen (3,35)

20.30: (1,55) Gent (4,10) Standard (6,00)

Četvrtak

18.45: (1,45) Anderleht (4,40) Kortrajk (7,50)

21.00: (1,37) Klub Briž (5,10) Leven (7,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kup BelgijeStandard LiježGent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara