Stankovićeva Sampdorija peticom otvorila zimske pripreme

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 18:34

Gabijadini sa tri pogotka potpisao ubedljivu pobedu (5:1) nad predstavnikom Južne Afrike

Pihvativši poziv Sampdorije u jeku sezone, kada je već bio očigledan limit ekipe iz Đenove, Dejan Stanković svesno je preuzeo zadatak da vadi kestenje iz vatre, međutim činjenicas je da do kraja jesenjeg dela sezone srpski strateg nije uspeo da donese promenu i buđenje. Svesni da je za beg iz opasne zone neophodna reorganizacija tokom pauze, čelnici italijanskog kluba ukazali su poverenje aktuelnom šefu stručnog štaba koji je u pripreme za nastavak sezone sa izabranicima krenuo u zimskoj bazi u Turskoj.

U okviru priprema Sampdorija je danas odigrala i prvi kontrolni meč protiv TS Galaksija iz Južne Afrike i upisala ubedljivu poedu na krilima trostrukog strelca Manola Gabijadinija (5:1). Član Serije A poveo je u 26. minutu preko Frančeska Kaputa koji je do pogotka bio glavna pretnja po defanzivu rivala. Deset minuta kasnije Manolo Gabijadini počeo je rafal koji je okončao het trikom upisavši se u strelce i u 44. i 51. minutu.

Izabrane vesti

TS Galaksi je odgovorio u završnici susreta, međutim gol u 80. minutu ispostavio se samo kao utešan, a konačnih 5:1 potpisao je Kvaljarela u 86. minutu. Stankovićev tim tako je na vrlo dobar način otvorio pripreme, a u narednom periodu očekuje se da tim srpskog stratega pojačaju povratnici sa Svetskog prvenstva Bartoš Berešinski, Filip Đuričić i Abdelhamid Sabiri.

Podsetimo, Sampdorija je na zimsku pauzu otišla sa pretposlednje pozicije uz šest bodova, jedan više od fenjeraša Verone. Tim iz Đenove u 15 kola ostvario je jednu pobedu i tri remija uz 11 poraza.


tagovi

Dejan StankovićManolo GabijadiniSampdorija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara