Pavlović (Reuters)
Pavlović (Reuters)

Stepi o mišljenju Nemaca: Politička odluka da se pozove Pavlović! Što ga Nagelsman nije video u Bajernu?

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.03.24. | 12:47

Bivši igrač i trener Ajntrahta o momku koji je i dalje u žiži interesovanja

Centralna tema fudbalske Srbije je poraz A tima u Moskvi, tek malo manje pažnje dobili su Orlići, koji su uprskali na gostovanju Luksemburgu u kvalifikacijama za EP 2025. u Slovačkoj, ali dok čekamo odlazak seniora u Nemačku i neku novu generaciju mladih pitamo se (i dalje) zašto je Aleksndar Pavlović odlučio da igra za zemlju u kojoj je rođen, a ne onu iz koje potiče.

Selektor Dragan Stojković je precizirao da talenta Bajerna nismo izgubili, jer ga nismo ni imali, a na sličnom talasu pliva i Dragoslav Stepanović, cenjen u državi domaćinu narednog Prvenstva Evrope. Nekadašnji as Ajntrahta i trener mnogobrojnih klubova niti plače, niti kuka povodom rešenosti centralnog veziste da se stavi na raspolaganje Manšaftu.

Izabrane vesti

Samo što se to nije desilo u martovskom ciklusu, iako je nakanadno pozvan umesto povređenog Leona Gorecke, da bi i sam, usled operacije krajnika, otkazao učešće u kontrolnim susretima sa Francuskom u Lionu (večeras) i za tri dana protiv Holandije (u Stepijevom Frankfurtu).

Pavlović je rekao da se nije odlučio protiv Srbije nego za Nemačku, što je fenomenalna izjava. Kad neko trenira od sedme godine u Bajernu i pošto je uspeo kapitena Kimiha u reprezentaciji da pomeri na beka u tim godinama, onda je teško poverovati da ne iskoristi šansu da bude reprezentativac nekadašnjeg šampiona sveta i Evrope. Još jedan bitna činjenica je da je Pavlovićeva majka Nemica, a vi znate da majke odlučuju i to neće nikad da se promeni. Pavlović ima budućnost u Bajernu“, predočio je Dragoslav Stepanović tokom razgovora za Sportski žurnal.

Deluje da je javnost u Nemačkoj zadovoljna opredeljenjem Pavlovića, međutim, koliko je to uređena zemlja i kakav je sistem vrednosti i sportske kulture u njoj možda najbolje svedoče Stepijeve reči sa lica mesta posle pitanja kako se na tamošnoj teritoriji, među bivšim igračima i trenerima, tretira ovo saznanje.

Efenberg je kazao da je za njega politička odluka da se pozove Pavlović u državni tim pre Gorecke sa 57 odigranih utakmica, jer se time selektor štiti da mladić ne ode da igra za Srbiju. Kedira se složio i dodao da je još rano za Pavlovića, jer ne mogu desetak utakmica odigranih za Bajern da obezbede mesto u reprezentacije Nemačke, jer se pozivom štite da ne odluči da igra za Srbiju“.

 Stepanović (Star sport) Stepanović (Star sport)

Piksi Stojković je početkom sedmice, dok je govorio o Aleksandru, napomenuo da mu je spremio ulogu startera pod uslovom da je promenio dres, dok Nemci na tom delu terena imaju niz asova i pitanje je kad će Pavlović dobiti šansu.

Pavlović će morati u Nemačkoj da bude bolji od trojice ako želi da igra. Bojan Krkić, kome je majka Špankinja, mora da bude primer. Nakon debija za Španiju nigde ga nije bilo, e to može da se dogodi i Pavloviću. Zašto ga selektor Nagelsman nije video kad je bio trener Bajerna? Tad nije bio u protokolu ili je pratio meč sa klupe. Srbija nema igrača na sredini terena, koji daje golove i asistira, kao što je Pavlović. Od sveg srca bih želeo da iskoristi predstojeće mečeve za Nemačku, vidi koliko i šta može i na kraju donese odluku, jer ima prava da promeni selekciju posle tri odigrane utakmice. Važno je istaći da selektor Nagelsman neće moći mnogo da razmišlja o Pavloviću, već o tome kako da sastavi tim, jer ima samo tri provere do početka prvenstva Starog kontinenta“, dodao je za Žurnal Dragoslav Stepanović.


tagovi

Aleksandar PavlovićDragoslav StepanovićBajern MinhenFudbalska reprezentacija Nemačkefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara