Sterling protiv Šarlota (© AFP)
Sterling protiv Šarlota (© AFP)

Sterling se predstavio, užasan penal Galahera: Čelsijeva odbrana opet pravi probleme (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.07.22. | 06:15

Tuhel još čeka Kulibalija, Arsenal razigran i efikasan

Dočekao je Čelsi Rahima Sterlinga, Kalidua Kulibalija još nije. Nije ni pobedu u drugom kontrolnom meču ovog leta. Sa novajlijom iz Mančester Sitija u ulozi rezerviste igrao je samo 1:1 sa Šarlotom, da bi prilikom raspucavanja penala izgubio od člana MLS lige (3:5).

Kao i u premijernoj pobedi nad Klub Amerikom, ispostavilo se da napad nije problem Plavaca. Funkcioniše. Meksikancima je dao dva gola, Amerikancima doduše samo jedan, ali je bilo dosta šansi, pogotovo u prvom delu kad su probali Kovačić, Hadson Odoi, Zijeh, Pulišić i Batšuaji. Pre ili kasnije pred takvom opasadom rival je morao da popusti, u 30. minutu Belgijanac Batšuaji je pucao, njegov udarac je blokiran, lopta pala pred Pulišića, a reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država na svom bunjištu postigao gol kojim je sastav Tomasa Tuhela naplatio inicijativu.

Izabrane vesti

Razlika u klasi videla se i kad je Nemac zamenio kompletan tim izuzev golmana Eduarda Mendija, šansu dobio momak iz Akademije Levi Kolvil, pretio povratnik sa pozajmice iz Kristal Palasu Konor Galaher, veliki trenutak je predstavljalo i pojavljivanje Rahima Sterlinga prvi put u žutom dresu (zašto, pobogu?), ali inicijativa nije materijalizovana. Čak je Šarlot stigao do onoga što je nagovestio u prvom delu: tad je Peruanac Rejna uzdrmao prečku, a Danijel Rios drugu šansu na utakmici pretvorio u izjednačenje. I to sa penala koji je u nadoknadi skrivio Trevor Čaloba, igranjem rukom. Sve kao nastavak propusta Čelsijevih defanzivaca, bilo je u izobilju tokom prolećne sezone, onda je u prvom test meču autogol postigao Ris Džejms, sad taj potez Čalobe.

Da bi se dobio pobednik morali su da se šutiraju penali. Svih pet izvođača za Šarlot su bili precizni, dok su za Engleze pogađali Kaj Haverc, Bil Čilvel i Rahim Sterling. Ne i Konor Galaher, jedan je od najsmešnjih penala u poslednje vreme. Nije ni čudo što mu je golman lako ukrotio udarac.

Čelsi je počeo sa sledećih 11, u formacijskom rasporedu 3-2-4-1: Mendi – Džejms, Silva, Palmeiri – Hadson Odoi, Alonso – Kovačić, Žoržinjo, Zijeh, Pulišić – Batšuaji. U drugom poluvremenu su igrali: Mendi, Čaloba, Kolvil, Sar, Kenedi, Ampadu, Galaher, Čilvel, Maunt, Haverc, Sterling.

Gradski rival Arsenal je bio daleko produktivniji. Počeo je petardom Nirnbergu (5:3), nastavio pobedom nad Evertonom (2:0), a produžio slavljem nad Orlandom i tako najavio duel baš sa Čelsijem za tri dana – 3:1.

Potpisali su ga Gabrijel Martineli, Edi Nketija i Ris Nelson, što je pokazatelj koliko Mikel Artera veruje mladim igračima. I kako mu oni vraćaju. Ovoga puta nije pogodio Gabrijel Žezus koji je blistao u prva dva meča, ali navijače Tobdžija može da raduje njegova i igra mlađarije, kao i činjenica da je na tribinama bio Oleksandar Zinčenko čiji se potpis očekuje svakog dana.

Arsenal je igrao u sledećem sastavu: Ramzdejl – Soareš, Holding, Pablo Mari, Nuno Tavareš – Elneni, Mejtland Najls – Pepe, Lokonga, Martineli – Nketija. U drugom poluvremenu na terenu su bili još: Tarner – Beljerin, Vajt, Gabrijel, Saliba – Džaka, Parti – Saka, Edegard, Žezus – Nelson.




tagovi

Rahim SterlingKonor GalaherArsenalČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara