Stojanović i Duronjić promašili Radnikov opstanak, Knežević sačuvao Lalatovića

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.05.23. | 20:10

Na kraju remi u Surdulici koji nikome ne odgovara - 1:1

Dočekali su i Radnik i novosadska Mladost derbi začelja tabele sa imperativom pobede, znajući da im je ceo plen preko potreban kako bi popravili izglede za opstanak u Mozzart Bet Superligi. Možda prevelika želje za pobedom, ili veliki strah od poraza doprineli su da epilog susreta u Surdulici bude podela bodova, kojom posle velike borbe ni jedni ni drugi ne mogu da budu zadovoljni – 1:1 (0:0).

Ukazao je danas Slavoljub Đorđević od starta prednost Petru Kuniću u napadu u odnosu na standardnog Makarića, a ovaj mu se na tome zahvalio pogotkom u 49. minutu, kada je doneo vođstvo posle asistencije Dražića. Znali su u taboru Novosađana da od tog trenutka nemaju šta da čekaju, a Milić je doneo izjednačenje u 65. minutu nakon katastrofalne greške golmana domaćih Ranđelovića, čime je postavio konačan rezultat.

Izabrane vesti

Imaće mnogo više za čim da žale domaći, jer su i posle izjedančenja Mladosti imali dve stoodsotne prilike za novo vođstvo, jednom je bio neprecizan Stojanović iz velike blizine, a u samom finišu golman Knežević je zaustavio pokušaj Duronjića sa nekih deset metara.

Na kraju oba tima ostaju u crvenoj zoni, Mladost sa „fenjerom“ u ruci, a Radnik tek u malo povoljnijem položaju sa dva boda više.

Sasvim očekivano, s obzirom na izuzetno ogromni ulog, obe ekipe su igrale veoma oprezno, sa minimalnim rizikom. U skladu s tim u prvom delu igre nije bilo mnogo šansi, ali su bliži pogotku bili Surduličani. U 36. minutu posle kornera lopta se odbila do Bondarenka, koji je gađao sa nekih desetak metara, ali je stativa spasila goste.

Iako je od starta meča blaga inicijativa bila na strani Novosađana, domaći su prvi ozbiljnije zapretili kada je Kunić ostavio lucidno petom loptu Dražiću, ali je on iz kaznenog prostora šutirao veoma traljavo.

Radnik je uglavnom pokušavao da preko Radulovića napravi višak na boku, ali su ga dobro čuvali protivnički defanzivci, a Mladost nije uspela da kreira opasniji napad iako je krenula u formaciji sa trojicom napadača – Vidakovom, Milićem i Babićem.

Jedinu šansu gosti su imali u finišu prvog poluvremena kada je šutirao Vidakov, lopta potom zakačila Milića, ali ipak završila pored stative.

Vođstvo Radnika nagovestila je na samom otvaranju drugog poluvremena katastrofalna greška kapitena gostiju Vujadinovića kojem je pred golom ukrao loptu Kunić, gurnuo je do Subotića, ali on nije znao šta da uradi s fudbalom i ogromna šansa je propala. Ali samo minut kasnije Radnik je stigao do vođstva pogotkom Kunića. Ukrali su loptu domaći na dvadestak metara od gola, Dražić je lepo progirao Kunića, a on malo iskosa rutinski matirao Kneževića. Žalili su se igrači Mladosti da je prethodno bio faul nad Jočićem, ali nije bilo promene odluke.

Znajući da više nema šta da čeka, odmah je reagovao Lalatović sa ofanzivnim promenama, poslao je u vatru Jočića, Jankovića, mladog Mituljikića i Brazilca Dal Bela, što je rezultatski donelo promenu.

U 65. minutu Milić je poravnao rezultat i vratio „Gatovcima“ neku malu nadu u opstanak. Jočić je prethodno uputio centaršutizg, ledalo je da će lopta završiti u rukama Ranđelovića, ali je proklizala, pa Miliću nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

U nastavku su opet domaći bili bliži vođstvu, najpre je Makarić zapretio glavom nakon kornera, a onda stoodsnostnu šansu u 75. minutu propustio je rezervsita Uroš Stojanovića, koji je sa manje od deset metara loptu poslao pored stative. Isti igrač našao se u još jednoj dobroj prilici, gađao iskosa, ali lopta ni ovog puta nije htela u mrežu.

U 88. minutu Jokić je poslužio Duronjića kao na tacni, ali njegov dobar pokušaj sa deset metara zaustavio je Knežević i tako sačuvao kakvu-takvu šansu svom timu da mogu do baraža u poslednja dva kola.

 

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT – PETO KOLO

RADNIK – MLADOST GAT 1:1 (0:0)

/Kunić 49 – Milić 65 /

Surdulica

Gledalaca: 400

Sudija: Jovan Šegrt

Crveni karton: Ćosić u 92. minutu (Mladost GAT)

RADNIK (4-2-3-1): Ranđelović 5 – Abubakar 6, Bondarenko 6, Stevanović 6, Jokić 6 – Oreščanin 5,5, Mitošević 5,5 (od 56. Lazić 5,5) – Radulović 6, Subotić 5,5 (od 56. Duronjić 5,5), Dražić 6 (U.Stojanović 5,5) – Kunić 7 (od 68. Makarić 6) 

MLADOST GAT (4-3-3): Knežević 7 – Tanasijević 6 (od 63. Janković 6), Hakman 6, Vujadinović 5,5, Ćosić 5,5 – Marković 6 (od 56. Dal Belo 5,5), Denić 5,5, Bjeloš 6 (od 56. Mituljikić 5,5) – Babić 5,5, Vidakov 5,5 (od 46. Jočić 6), Milić 7

Igrač utakmice: Marko Knežević 7 (Mladost GAT)

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT

Nedelja

Kolubara - Napredak 2:2 (1:1)

/Đuranović 42pen, Đokić 90+4 - Čečarić 18, Matić 80pen/

Ponedeljak

Radnički Niš - Javor 3:2 (2:1)

/Pejović 17pen, Belaković 28, Škrbić 72 - Kembel 24, Gojković 53pen/

Radnik - Mladost GAT 1:1 (1:0)

/Kunić 49 - Milić 65/

Spartak - Mladost Lučani 2:0 (0:0)

/Hrstić 60, Tumbasević 87/



tagovi

Nenad LalatovićSlavoljub Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara