Ilija Martinović (@Starsport)
Ilija Martinović (@Starsport)

Štoper Spartaka surovo iskren: Naši treneri i navijači moraju da imaju jak želudac

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.03.24. | 12:20

"Najveća krivica za loše rezultate je na nama igračima. Mi moramo da pokažemo kontinuitet, a u njemu je i kvalitet", ističe Ilija Martinović

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice/

Iako je ovo tek deseti superligaški okršaj Spartaka i TSC-a, rivalstvo ova dva Bačka tima je kako to uvek u komšiluku biva - ogromno, jer samo jedan može biti vladar u okrugu. Oduvek je ljudska potreba bila po svaku cenu biti bolji od komšije, pa je tako i u ovom slučaju. Naravno, u okvirima sporta.

Izabrane vesti

TSC je dosad bio mnogo uspešniji u međusobnim duelima, ali su Subotičani upisali prvu pobedu u jesenjem delu aktuelne sezone, te imaju mnogo razloga za optimizam u današnjem susretu sa viceprvakom Srbije (18.00, TV Arena P3).

"Pred nama je komšijski derbi i o TSC-u ne treba puno trošiti reči. Oni su sjajan tim sa fenomenalnim igračima. Bukvalno ne mogu da izdvojim jednu poziciju, a da nemam sve pohvale o tom igraču, to samo govori o njihovoj snazi i organizaciji celog kluba. Tome u prilog idu i rezultati u poslednjih godinu, godinu i po dana. Igrali su grupnu fazu Lige Evrope, gde su bili korektni, dok u domaćem prvenstvu po meni posle Zvezde imaju najbolji tim u ligi", samo reči hvale za današnjeg protivnika imao je Nenad Lalatović na kofenreciji za medije.

Fudbaleri Spartaka su se u više navrata tokom ove sezone vraćali iz rezultatskog zaostatka, baš tako je bilo protiv Čukaričkog u prošlom kolu (od 0:2 do 2:2), međutim, uprkos tome plavo-beli muku muče sa utakmicama na domaćem terenu. Na svom Gradskom stadionu u poslednjih pet utakmica ne znaju za pobedu, ali Lalatović misli da ima rešenje.

"Moramo biti oprezni pred ovu utakmicu, igramo kod kuće i moramo pružiti najbolju partiju pred našom publikom. Protiv Lučana i Pazara nisam bio zadovoljan kako smo odigrali, ali kada poredim tu utakmicu sa Novim Pazarom gde nismo bili na nivou, toliko sam bio zadovoljan protiv Čukaričkog. Moji igrači moraju da izbiju iz glave to da navodno kod kuće igramo lošije a na strani bolje, jer ako smo pravi tim i verujemo u sebe, moramo kod kuće igrati bolje. Ono što mi je baš krivo je što još nema Ćalasana, kad se on bude vratio bićemo još jači, čvršći. Potreban nam je kad igramo kod kuće jer nam on daje energiju i snagu".

Bez obzira što je prethodna utakmica bila pre četiri dana, te nije imao mnogo vremena da pripremi ekipu za goste iz Bačke Topole, trener Subotičana ističe da to neće biti problem.

"Nismo imali puno vremena da se spremimo za TSC, ali ih dobro poznajemo. Oni znaju da menjaju formaciju, neku utakmicu igraju sa tri, neku sa četiri (igrača u zadnjoj liniji, op.aut) i na to smo spremni. Imaju svoje šablone koje koriste sa Petrićem i ostalim igračima, ali ne mogui nas iznenaditi, kao ni mi njih. Ako se nečega pribojavamo, to je njihov individualni kvalitet, ali imamo i mi naš kvalitet, te se nadam da ćemo ga pokazati baš protiv njih. Oni su posle Zvezde najozbiljniji protivnik koji dolazi u Suboticu, barem koliko sam ja tu. Nadam se da ćemo odigrati najbolju utakmicu i zabležiti pobedu", jasan je bio Lalatović.

Tokom januarskog prelaznog roka u tim sa severa Srbije stigao je štoper Ilija Martinović koji se odmah nametnuo odličnim partijama. Protiv Čukaričkog je postigao pogodak nakon kornera i pokazao da se dobro snalazi i kada su u pitanju prekidi na polovina protivnka.

"Ja bih se najpre osvnuo na prethodni period i istakao da naš stručni štab i navijači moraju imati dobar želudac da bi svarili iz vikenda u vikend kako igramo. Toplo - hladno, krene - stane... Krajnje je vreme da to prekinemo zato što ulažemo ogroman trud i energiju da postanemo bolji, a najveća krivica za loše rezultate je na nama igračima. Mi moramo da pokažemo kontinuitet, a u njemu je i kvalitet. Što se tiče TSC-a oni su hitra i brza ekipa, mnogo kvalitetna baš kako je šef rekao, ali su ovo utakmice i neki primeri koje vam život servira da se izmerite i da preokrenete vodenicu u vašu korist. Mi smo spremni, iako nismo imali dovoljno vremena da se odmorimo od prethone utakmice, ali u drugom poluvremenu protiv Čukaričkog imali smo koncept igre, bolje slike o nama i mislim da se to mora zadržati. Moramo ići na pobedu, plej-of nam je u igri i ne smemo dozvoliti da razočaramo naše navijače sa nekom bledom partijom kod kuće", istakao je Martinović.

Projektovani sastav Spartaka za ovu utakmicu, u formaciji 5-4-1: Vulić - Bogićević, Martinović, Prijović, Kerkez, Mijailović - Lukić, Tošeski, Todoroski, Tomović - Mudrinski.

PIŠE: Oliver Nagel

MOZZART BET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

14.00 (2.70) Radnik (3.15) IMT (2.75)

16.00 (3.50) Voždovac (3.45) Čukarički (2.10)

18.00 (3.70) Spartak (3.40) TSC (2.05)

20.00 (1.88) Vojvodina (3.50) Novi Pazar (4.20)

Nedelja

13.30 (7.50) Mladost Lučani (4.40) Partizan (1.45)

16.00 (1.07) Crvena zvezda (12.0) Radnički 1923 (22.0)

18.00 (2.30) Železničar (3.40) Javor (3.10)

20.00 (2.10) Napredak (3.40) Radnički Niš (3.60)



tagovi

Spartak SuboticaMozzart Bet SuperligaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara