Gol Salaha za 1:0 (Reuters)
Gol Salaha za 1:0 (Reuters)

Surovi domaćin Mohamed Salah i plač Brentforda u dnevnoj sobi Egipćanina

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 17:02

Redsi glatko pobedili ekipu Tomasa Franka, ove sezone nema fudbalera sa većim napadačkim doprinosom u Premijer ligi od Egipćanina

Za zaborav je bila prošla premijerligaška sezona iz vizure Liverpula. Razočaravajuće peto mesto zatvorilo je vrata Lige šampiona, Klopov tim završio je prvenstvo sa 22 boda manje od šampiona Mančester Sitija. Ali preboleo je slavni engleski klub prošlosezonske nedaće i u prvoj trećini nove sezone pokazuje da je obukao novo ruho i da s pravom može da se nada šampionskoj tituli. Naravno da može, kada Mohamed Salah ističe kandidaturu da se golgeterski rva sa Erlingom Halandom, da isporuči 30 i više golova u 38. kola. Egipćanin je sa dva gola najavio Liverpulovu pobedu protiv Brentforda u 12. kolu (3:0) i pogurao svoj tim do 27 bodova koliko imaju Arsenal i Mančester Siti (sa utakmicom manje).

Daleko od toga da je ekipa Tomasa Franka nemo posmatrala šta se događa na terenu, ali razliku je na Enfildu napravila napadačka klasa Salaha, od danas najuticajnijeg ofanzivca Premijer lige. Golovima iz 39. i 62. minuta Egipćanin je uz Halanda postao jedini igrač sa dvocifrenim brojem golova (10), a kako ima i četiri asistencije, možemo konstatovati da nijedan igrač od starta sezone nije učestvovao u više pogodaka svog tima u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Nestvarna dostignuća najboljeg fudbalera Liverpula na Efildu. Bio mu je ovo 117. nastup u Premijer ligi na domaćem terenu, a došao je do brojke od 118. postignutih ili nameštenih golova! Postao je jedini fudbaler u istoriji Redsa koji je tresao mrežu na prvih šest prvenstvenih gostovanja u sezoni, jedan je od trojice igrača u istoriji Premijer lige koji su postizali ili nameštali golove na 15 uzastopnih mečeva na domaćem terenu - Salah se od danas našao u društvu Alana Širera i Tjerija Anrija.

Zaslužio je Liverpul vođstvo nakon prvih 45 minuta, a zaradio ga je u 39. Brzo je razmišljao Darvin Nunjez, nisu Urugvajca demoralisali poništeni pogoci iz 22. i 27. minuta, elegantno je odložio loptu Salahu i stvorio mu priliku iz kakavih se Egipćanin nadavao golova u karijeri. Bila je to poslastica za Salahovu levicu.

Po isteku sat vremena igre, ne samo da je Liverpul preveslao odbranu Brentforda, već je gostojući tim odustao od odbrane verujući da je lopta pre centaršuta Cimikasa izašla van terena. Zaledili su se Frankovi momci i gestikulirali rukama, a Salah to iskoristio da trzne glavom i to bez skoka. U VAR sobi je zatim utvrđeno da je sve bilo čisto, da nema elemenata da se poništi i treći gol Liverpula.

Nakon što je Žota u 74. minutu raspalio sa distance u dalji ugao, a Kostas Cimikas došao do druge asistencije bilo je jasno da tri boda ostaju na Enfildu. Ali nije Liverpulova odbrana mogla da odahne, već su je gosti na mahove prilično mučili. Najopasniji je bio udarac glavom Itana Pinoka. Alison ga je nekako zaustavio, a brazilski golman je u završnici meča imao jednu panično ispucavanje u padu, tik ispred protivničkog igrača. Malo pre Pinokovog pokušaja i Virdžil Van Dajk je majstorskom intervencijom sprečio gotovo siguran pogodak Brentforda.

U istom terminu Aston Vila je rutinski srušila Fulam u Birmingemu (3:1) i došla do neverovatne 13. ligaške pobede u nizu na Vila Parku, Brajton nije uspeo da sačuva gol prednosti protiv Šefilda sa igračem manje (1:1), a najluđe je bilo u Londonu, gde je Vest Hem vodio sa 1:0, gubio 2:1, pa opet preokrenuo zahvaljujući sjajnom centaršutu Džejmsa Vord Prauza iz kornera i udarcu glavom Tomasa Součeka u 88. minutu.

PREMIJER LIGA – 12. KOLO

Subota

Vulverhempton - Totenhem 2:1 (0:1)

/Sarabija 90+1, Lemina 90+7 - Džonson 3/

Arsenal – Barnli 3:1 (1:0)

/Trosar 45+1, Sadiba 57, Zinčenko 74 – Braunhil 54/

Kristal Palas – Everton 2:3 (1:1)

/Eze 5, Eduard 73– Mikolenko 1, Dukure 49, Gej 86/

Mančester Junajted – Luton 1:0 (0:0)

/Lindelef 59/

Bornmut - Njukasl 2:0 (0:0)

/Solanke 60, 73/

Nedelja

Aston Vila - Fulam 3:1 (2:0)

/Robinson 27ag, Mekgin 42, Votkins 63 - Himenez 70/

Brajton - Šefild 1:1 (1:0)

/Adingra 6 - Vebster 73ag/

Liverpul - Brentford 3:0 (1:0)

/Salah 39, 62, Žota 74/

Vest Hem - Notingem Forest 3:2 (1:1)

/Paketa 3, Boven 65, Souček 88 - Avonji 44, Elanga 63/

17.30: (5,40) Čelsi (3,70) Mančester Siti (1,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulMohamed SalahBrentfordDiogo Žota

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara