Mojze Ken (©Reuters)
Mojze Ken (©Reuters)

Sveci kupuju Kena za skoro 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 07:01

Pari Sen Žermen počeo pregovore sa Evertonom oko italijanskog napadača

Napadač Mojze Ken dosta je obećavao u Juventusu. Bjankoneri su ga pomalo neočekivano prodali Evertonu pre godinu i po, ali se nije snašao na Gudison parku. Novu šansu dobio je proteklog leta kada se preselio u Pari Sen Žermena na pozajmicu.

Iskoristio je Italijan česta odsustva zbog povreda glavnih zvezda Nejmara, Kilijana Mbapea i Maura Ikardija i oduševio u prvim mesecima u redovima vicešampiona Evrope. Parižani žele da zadrže Kena i počeli su pregovore sa Evertonom oko otkupa ugoovora. Skaj Sport prenosi da je u igri cifra od 31.000.000 funti, što je nešto manje od 35.000.000 evra.

Izabrane vesti

Novi trener francuskog šampiona Maurisio Poketino želi i posle juna da ima u svom timu mladog napadača koji je vezan ugovorom sa Karamelama do 2024. godine. Nekadašnji fudbaler Juventusa je postigao devet golova ove sezone na 16 utakmica u francuskom šampionatu i Ligi šampiona.

Ukoliko Everton pristane na ovu cifru zaradio bi nešto manje od 5.000.000 evra jer je za oko 30.000.000 kupio Kena od Juventusa u avgustu 2019. godine. U timu iz Liverpula mladi Italijan je postigao samo četiri gola na 37 mečeva. Menadžer Evertona Karlo Ančeloti u špicu ima Kalverta Luina i Rišarlisona koji blistaju u ovom šampionatu Premijer lige.

Ken je prošlog meseca rekao da je oduševljen što može da igra sa Nejmarom i Mbapeom.

"Oni su dvojica najvećih igrača na svetu. Veoma sam srećan što igram s njima. Obojica su prave vođe. Mnogo toga mogu da naučim od njih“, rekao je Ken.

Podsetimo, krajem prošle godine Pari Sen Žermen je smenio nemačkog stručnjaka Tomasa Tuhela, a na kormilu je stigao argentinski stručnjak Maurisio Poketino koji je sa Totenhemom stigao do finala Lige šampiona 2019. godine.


tagovi

EvertonPari Sen ŽermenMojze Ken

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara