N’Golo Kante strelac za Francusku (©Reuters)
N’Golo Kante strelac za Francusku (©Reuters)

Svetska titula jača od evropske: Francuska je moćan tim, Portugalci ostali bez pehara Lige nacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 22:32

Rui Patrisio nije mogao sam

Nisu slučajno šampioni sveta, pa nek Antoni Marsijal ne ume da ga da kad igra za reprezentaciju. Francuska prosto u sastavu ima toliko kvaliteta, da ni tim moćan kao portugalski nije mogao da mu parira u borbi za završni turnir Lige nacija. U velikom derbiju Treće grupe, a i celog petog kola takmičenja Francuska je na lisabonskom Lužu savladala Portugaliju sa 1:0 i utakmicu pre kraja rezervisala mesto na završnom turniru na osnovu boljeg učinka u međusobnim duelima.

N’Golo Kante je u 53. minutu utakmice postigao odlučujući gol pošto je najbrže reagovao na loptu koju je posle šuta Adrijena Rabioa u polje izbio Rui Patrisio. Nije to baš bila najsrećnija reakcija portugalskog golmana, ali najmanje je on zaslužio kritike, jer je sve vreme čuvao domaće u igri.

Izabrane vesti

Francsuka je prosto bila mnogo bolji tim večeras i da je Marsijal bio precizniji sve bi bilo gotovo već u prvom poluvremenu. Međutim, on se prosto ukoči kad igra za državni tim zbog čega je uostalom na 25 utakmica za Francusku postigao samo jedan gol. Večeras je imao sijaest šansi, pogodio prečku glavom sa peterca, tri puta bio sam pred Patrisiom, u dva navrata to su bili baš ziceri, ali da je večeras trebalo da pogodi okean – ne bi uspeo.

Zato jeste Kante, tolika je bila dominacija Trikolora da je gol jedostavno morao da padne.

Portugalci su počeli da igraju tek posle primljenog gola, ali posle svega u prvih sat vremena nisu ni zaslužili više. Francuzi im nisu dozvolili, mnogo je teško njima stvoriti šansu. Najbliži golu Portugalci su bili u 75. minutu kada je Žoao Mutinjo j razvukao munju sa 25 metara, ali se Ugor Loris razvukao kao čovek od gume i fenomenalnom paradom odbranio gol.

Toliko su Francuzi dali rivalu. Od njih više i ne možeš da očekuješ.

Francuska je dakle prva na tabeli, Portugalci u poslednjem kolu gostuju kod Hrvatske kojoj će taj meč biti važan zbog opstanka u Ligi B. Portugalcima će biti svejedno. Pehar Lige nacije promeniće vlasnika.

GRUPA 3:

Švedska – Hrvatska 2:1 (2:0)

/Kuluševski 36, Danijelson 45+2 - Danijelson 82ag/

Portugalija – Francuska 0:1 (0:1)

/Kante 53/



tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija Francuskereprezentacija PortugalaNgolo KanteAntoni Marsijal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara