Navijači Linfilda (©Reuters)
Navijači Linfilda (©Reuters)

Svetski rekorderi iz Belfasta

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.10.20. | 09:01

Linfild igra jedan od derbija glavnog grada Severne Irske protiv Krusejdersa

Podelili su šest poslednjih titula prvaka Severne Irske, dele i grad. Ima Linfild daleko ljućeg rivala, ali okršaji s Krusejdersom u jednom od derbija Belfasta nikako nisu za potcenjivanje. Takođe, u rezultatskom smislu već godinama vlada jaka neizvesnost oko ovog okršaja, što samo dodatno pojačava tenziju pred najzanimljiviji meč, a ujedno i premijerni, 3. kola Premijeršipa (20.45).

Plavci i Krstaši zasad su, uz Larn, maksimalni. Linfild je bio ubedljiviji, deklasiravši Kerik Rendžers kod kuće i Balimenu na strani, dok se Krusejders opredelio za doziranje i, najpre, čuvanje svog gola. Sa takvim pristupom izborio je dva minimalca nad Vorenpointom i Kliftonvilom, inače najvećim rivalom.

Izabrane vesti

Linfild je branilac titule i ujedno najtrofejniji kolektiv u zemlji, a interesantno je da je osvajanjem 54. nacionalne šampionske krune izjednačio svestki rekord Glazgov Renžersa. Uvodni mečevi u novoj sezoni ukazuju na to da su oba tima ostala verna svojim sistemima, pa je tako ekipa kojom rukovodi Dejvid Hili nekadašnji proslavljeni reprezentativac Zeleno-bele armije – najefikasniji sastav lige, završivši osam od devet prethodnih prvenstvenih duela sa najmanje tri gola. Sa druge strane, tim Stefena Bakstera, koji je na klupi Krstaša punih 15 godina, akcenat baca na defanzivu, o čemu svedoči podatak da nije primio pogodak na osam od 11 proteklih ligaških duela. Uključujući i dva ovosezonska.

"Ako se isključite, napravite malu grešku, Krusejders će je otkriti i isoristiti. Upozorio sam igrače na to. Imaju pobednike, iskusne igrače. Njihov derbi protiv Kliftonvila prošle nedelje nije bio izvanredna utakmica, ali jedna stvar koju su pokazali je da Krusejders i dalje ima vatru u sebi", rekao je Dejvid Hili.

Njegov kolega iz redova Krstaša neće moći da računa na suspendovane Burnsa i Vilsona.

"Da ste mi rekli da ćemo pobediti u naše prve dve utakmice, odgrizao bih vam ruku. Sad ozbiljno, nema većeg testa nego na Vindzoru. Ne mislimo da je to zastrašujuće mesto, ali ako želite da budete najbolji onda morate da pobedite najbolje", istakao je Stefen Bakster.

SEVERNA IRSKA 1 - 3. KOLO

Petak

20.45: (2,25) Linfild (3,25) Krusejders (3,05)

Subota

16.00: (1,37) Kliftonvil (4,40) Kerik Junajted (8,00)

16.00: (2,40) Kolrejn (3,25) Glentoran (2,80)

16.00: (1,67) Glenavon (3,80) Danganon (4,60)

16.00: (1,62) Larn (3,60) Balimena Junajted (5,30)

16.00: (2,50) Vorenpoint (3,25) Portdaun (2,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Severna Irska 1linfildKrusejders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara