Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svonsi u predvorju Premijer lige: Dve majstorije za 180 minuta donele finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.05.21. | 21:27

Labudovi eliminisali Bansli ukupnim rezultatom 2:1

Sedam vezanih sezona u Premijer ligi, potom dve u Čempionšipu, a od večeras i šansa za Svonsi da se vrati u elitini rang engleksog fudbala. Ipak, nije moglo bez neizvesnosti u revanšu drugog polufinala Čempionšip plej-ofa. pošto je Barnsli dvadesetak minuta pre kraja uzvratne utakmice ipak uspeo da zakuva situaciju u južnom Velsu - 1:1 (ukupno 2:1 za Svonsi). Međutim, remi mu nije bio dovoljan da izbori najskuplju utakmicu u fudbalu.

Svonsi je pre pet dana uz majstorski pogodak Andrea Ajua u Jorkširu stekao prednost pre revanš i imajući u vidu napadačku impotentnost protivnika u prvom poluvremenu i vođstvo domaćina stečeno u 39. minutu, delovalo je da će se Barnsli predati bez borbe. Kapiten Met Grajms bljesnuo je u završnici prvog dela igre i uz minijaturu prvu nasamario rivala u nameri da mu blokira šut, a potom divno gađao gornji levi ugao ne ostavivši Kolinsu promil šanse da spreči pogodak.

Izabrane vesti

U skladu sa renomeom najslabijih napadačkih sila kad je reč o prvih šest timova ligaškog dela rivali na Libertiju nisu častili oko 3.000 gledalaca fudbalskom predstavom koja bi se mogla okarakterisati naročito prijemčivom za oko iako je kod oba pogotka do izržaja dolazi individualni kvalitet. Dva gola prednosti u ukupnom skoru delovala su kao kapitalna prednost koja će do kraja biti nenadoknadiva za goste. Iz tog razloga ni ekipa Stivena Kupera nije srljala ka protivničkom golu. Pritom je Svonsi bio pun sampouzdanja zbog minula tri međusobna okršaja u kojima je tri puta slavio, ne dozvolivši Barnsliju da mu zatrese mrežu.

Međutim, šef stručnog štaba Redsa Valerijen Ismael je od starta drugog poluvremena uspeo da razmrda ekipu uvođenjem ni manje ni više nego desnog beka Džordana Vilijamsa. Do sredine drugog dela defanzivac je uspeo ozbiljno da zapreti Vudmana, kojeg su kolega iz defanzive spasile požrtvovanom reakcijom, da bi kroz par minuta naterao rivale da jedu prašinu za njim. Probio je po desnom boku, pretrčao sedamdesetak metara pre nego što je uposlio Vudroua koji je spretno gađao iz prve.

Barnsliju se otvorila šansa za produžetke, ali je odbrana Labudova suzbila redove ne dozvolivši rivalu nijednu kolosalnu priliku, pa će Svonsi u velikom finalu 29. maja na Vembliju igrati sa Brentfordom koji je ranije tokom dana eliminisao Bornmaut. Kvalitet fudbala u oba polufinalna revanša vrlo upitan, ali nadamo se da su i Svonsi i Brentford najbolje što imaju čuvali za finale. Videćemo za nedelju dana.



tagovi

Svonsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara