Vasilije Adžić (FK Budućnost)
Vasilije Adžić (FK Budućnost)

Takav talenat Crna Gora nije videla od Jovetića: Juve poslao rekordnu ponudu za čudo iz Budućnosti

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 17:37

Konačno biser iz crnogorskog fudbala

Zemlja Dejana Savićevića, Predraga Mijatovića, Mirka Vučinića, Stevana Jovetića, Setfana Savića... Odavno nije izbacila neki fudbalski biser. Do sada.

Prema utiscima ljudi koji prate crnogorski fudbal, talenat poput Vasilija Adžića u ovoj zemlji nije viđen još od Jovetića. Rođeni Nikšićanin je dete podgoričke Budućnosti za čiji prvi tim je debitovao prošle sezone sa 16 godina. Do sada je za plavo-bele odigrao 18 mečeva u svim takmičenjima i postigao četiri gola.

Izabrane vesti

I skrenuo pažnju klubova poput Juventusa!

Italijanski transfer ekspert Đanluka Di Marcio javlja da je Stara dama iz Torina skautirala talentovanog vezistu i spremila prvu ponudu. Rekordnu za crnogorske fudbalske prilike: Između 2.500.000 i 3.000.000 evra.  

Crnogorski klupski fudbal je poslednjih sezona pao na niske grane, klubovi su imali loše rezultate u evrokupovima ali Adžićev talenat je primećen. Reč je o veznom fudbaleru koji se najbolji snalazi kao „osmica“, ima dobar pregled igre, tehniku i ističe se dobrim izvođenjem slobodnih udaraca.

„Vasilije Adžić je 2006. godište, već je standardan prvotimac, dobijali smo za njega ponude iz Francuske, Nemačke i Italije se raspituju. Cenim da je, posle Stevana Jovetića, Adžić nešto najbolje što se desilo u crnogorskom fudbalu u poslednjih 15-ak godina“, rekao je nedavno sportski direktor Budućnosti Andrija Delibašić u intervjuu za Mozzart sport.

Do sada najskuplja prodaja u istoriji crnogorskog fudbala je transfer Viktora Đukanovića prošle zime iz Budućnosti u Hamarbi za 1.000.000 evra. I to je jedini milionski transfer u istoriji Crne Gore. Ukoliko bi Budućnost prihvatila ponudu Juventusa, Adžić bi drastično podigao lestvicu ali i reputaciju tamošnjeg fudbala.

S obzirom da je reč o tinejdžeru bez previše iskustva, Juventusov plan je da ga na vreme kapariše i potom mu pruži pravi razvojni put koji bi prvo verovatno uključivao pozajmice po manjim klubovima gde bi imao više prostora za napredak.


tagovi

Budućnost PodgoricaVasilije Adžić

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara