©Reuters
©Reuters

Ten Hagov potez očajnika upalio: Mektomini ušao sa klupe i za četiri minuta ukrao sva tri boda Brentfordu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.10.23. | 18:07

Škotski vezista golovima u nadoknadi doneo tri boda mančesterskoj ekipi

Od vrha do dna u svega četiri minuta! Provozali su se fudbaleri i navijači Mančester junajteda na najluđem emotivnom rolerkosteru ovog popodneva na Old Trafordu. Bili su na dnu više od sat vremena, jurili zaostatak od sredine prvog poluvremena i gledali u oči trećem vezanom porazu u svim takmičenjima, a onda je Erik Ten Hag povukao potez očajnika. Kada je "ispucao" sve napadačke opcije, holandski stručnjak je u 87. minutu na teren poslao Skota Mektominija, a ovaj sa dva pogotka u nadoknadi meča izbio sva tri boda gostima iz džepa – 2:1 (0:1).

Izazvalo je dete Junajteda erupciju na Teatru snova, ali teško da će Ten Hagova radost potrajati. Jer pitanje je da li će i još koliko dugo holandski stručnjak moći da se provlači. Fudbal koji njegov tim pruža bez ikakve sumnje daleko je ispod očekivanja navijača i teško će njime ostvariti ciljeve koje je sebi postavio. Istina, zbog pristupa u završnih pola sata igre Junajted je možda i zaslužio da odnese sva tri boda, ali je još jednom bacio niz vodu dobar deo meča.

Izabrane vesti

Konačno se holandski stručnjak dozvao pameti i posle neuspelog eksperimenta vratio Sofjana Amrabata u vezni red, tamo gde je najkorisniji (nekoliko prethodnih utakmica igrao kao levi bek), a poslednju liniju oformio isključivo od defanzivaca. Međutim, to nije pomoglo Andreu Onani da sačuva mrežu netaknutom. Doduše, za to je sam kriv. Doveden kao jedan od najboljih golmana u prethodnoj sezoni i prototip čuvara mreže kakav je Ten Hagu potreban, Kamerunac je u katastrofalnoj formi od samog dolaska u klub. I on i Kazemiro. Upravo su njih dvojica najveći krivci - isti "tandem" zaslužan što je Galatasaraj preokrenuo rezultat u utorak - što je Brentford sredinom prvog poluvremena došao do prednosti.

Kazemiro jer je na sredini terena bio neoprezan i loptu u noge predao rivalu, a Onana jer je vrlo loše reagovao prilikom ne toliko preciznog i snažnog udarca Matijasa Jensena. Da su okolnosti normalne, kamerunski čuvar mreže bi bez ikakvih problema zaustavio šut Danca, međutim, situacija iz 26. minuta najbolje je oslikala odsustvo samopouzdanja kod doskorašnjeg člana Intera.

Junajted dugo posle primljenog gola nije uspeo da pokaže reakciju, da nametne svoju igru i preuzme inicijativu, ali ga je Brentford postepenim povlačenjem sve više dozivao ka svom golu. Domaći fudbaleri su u završnih pola sata, po ulasku Antonija, Garnača i Marsijala ubacili u veću brzinu, ali je Brentford i u tim trenucima, konkretno u 83. minutu, mogao do novog gola. Ipak, u svega nekoliko desetina sekundi Onana se sa dve sigurne intervencije (posle udaraca Mopea i Norgora) iskupio za grešku iz prvog poluvremena i ostavio Junajted u životu.

No, činilo se da će biti uzalud, jer iako je napadao, Junajted je uglavnom pretio sa krila ili pak udarcima sa distance. Do konkretne prilike pored nisko i pre svega dobro postavljene odbrane Brentforda nije mogao. Smešio mu se novi poraz, treći vezani, odnosno šesti u poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima. A onda je Ten Hag sa klupe podigao Mektominija i poslao ga u igru, verovatno ni sam ne sluteći da će mu ovaj samo deset minuta kasnije doneti sva tri boda.

Uskoro opširnije...

Za razliku od Junajteda, u kojem su problemi evidentni i pored današnjeg trijumfa, Čelsi iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje, što potvrđuje i današnja pobeda nad Barnlijem - 4:1 (1:1). Ruku na srce, mučio se i londonski tim na Turf muru u uvodnoj fazi utakmice, od 15. minuta je morao da juri i zaostatak, ali je sve vreme kidisao ka golu rivala.

Na kraju mu se, uz dosta sreće, inicijativa isplatila, a nagradio ga je defanzivac gostiju Al Dahil, pošto se lopta posle centaršuta Rahima Sterlinga u smiraj prvog poluvremena odbila upravo od njega i prevarila Džejmsa Traforda. (gol pogledajte OVDE). U nastavku utakmice je sve bilo mnogo lakše za fudbalere Čelsija. Već u 50. minutu preokrenuli su rezultat iz penala koji je pogodio Kol Palmer, da bi sredinom poluvremena Sterling uvećao prednost gostiju. Rezervista Nikolas Džekson je u 76. minutu na dodavanje danas odličnog Palmera otklonio pitanje pobednika (gol pogledajte OVDE).

U preostala dva meča odigrana u istom terminu Everton je protiv Bornmuta bio poprilično ubedljiv upisavši tako drugu pobedu u Premijer ligi od starta sezone, dok je Fulam na Krejven Kotidžu golovima u završnih petnaestak minuta slomio otpor žilavog Šefild Junajteda (3:1) u utakmici koju je, nažalost, obeležila teška povreda defanzivca gostiju Krisa Bašama.

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Subota

Luton - Totenhem 0:1 (0:0)

/Van de Ven 52/

Barnli - Čelsi 1:4 (1:1)

/Odober 15 - Al Dahil 42ag, Palmer 50, Sterling 65, Džekson 75/

Everton - Bornmut 3:0 (2:0)

/Garner 8, Herison 37, Dukure 60/

Mančester junajted - Brentford 2:1 (0:1)

/Mektomini 90+3, 90+7 - Jensen 26/

Fulam - Šefild Junajted 3:1 (0:0)

/De Kordova Rid 53, Foderingem 76ag, Vilijan 90+2 - Robinson 68ag/

18.30: (2,45) Kristal Palas (3,15) Notingem Forest (3,30)

Nedelja

15.00: (3,40) Brajton (2,85) Liverpul (2,10)

15.00: (3,60) Vest Hem (3,60) Njukasl (2,15)

15.00: (3,60) Vulverhempton (3,60) Aston Vila (2,15)

17.30: (2,85) Arsenal (3,50) Mančester Siti (2,55)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Skot MektominiMančester JunajtedPremijer ligaBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara