Navijači Seltika (©Reuters)
Navijači Seltika (©Reuters)

The Bhoys are back: Sledeće sezone gledaćemo Seltik u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 22:25

Titula ponovo u zeleno-belom delu Glazgova

Remi u Old Firmu pre deset dana nagovestio je ishod šampionske trke, a dva kola pre kraja to je postalo i definitivno: titula se vratila na Seltik Park!

Iako je odigrao samo 1:1 sa Dandijem u gostima Seltik je obezbedio nedostižna četiri boda prednosti u odnosu na Rendžers, pa će poslednje kolo za gradske rivale biti samo formalnost.

Izabrane vesti

Entuzijazam u zeleno-belom delu Glazgova probudio se krajem januara, kada su Policajci odigrali 3:3 sa Ros Kauntijem u gostima, a Kelti golom Abade u 90. minutu slavili 1:0 protiv rivala s kojim su se i večeras sastali. Tom pobedom Seltik je preuzeo prvo mesto iako je u 2022. godinu ušao sa šest bodova zaostatka. Dobre igre na međunarodnoj sceni i put do finala Lige Evrope koštali su Rendžers rezultata na domaćoj sceni.

Od kada su krajem avgusta i početkom septembra u tri prvenstvena meča dvaput poraženi (od Rendžersa 0:1 i Livingstona istim rezultatom), fudbaleri Seltika nanizali su 25 pobeda i pet remija u škotskom Premijeršipu. Proslava titule odavno je u pripremi, a tome u prilog idu šalovi s natpisom "The Bhoys are back" (Momci su se vratili, naslovna slika). Od večeras će navijači Seltika moći da ih nose bez ikakve strepnje. Pehar je ponovo na zeleno-beloj strani Glazgova, 52. put u istoriji. Stiven Džerard im ga je oteo, a Australijanac grčkog porekla, Angelos Postekoglu, vratio.

Za utehu Rendžersu ostaje pobeda u velikom derbiju polufinala kupa, pa će 21. maja protiv Hartsa izabranici Đovanija van Bronkhorsta probati da osvoje makar utešni trofej. Doduše, samo tri dana ranije čeka ih mnogo važnije finale, sa Ajntrahtom u Ligi Evrope. Taj pehar bi već značajno ublažio tugu zbog ispuštene prilike za drugom uzastopnom, a ukupno 56. titulom.

Zanimljivo je da bismo sledeće sezone mogli da gledamo oba škotska velikana direktno u Ligi šampiona. Seltik je tu privilegiju već obezbedio, a Rendžersu je potrebna pobeda nad Ajntrahtom u Sevilji.

Podsetimo, zeleno-beli su pokorili Evropu 1967, a tri godine kasnije igrali finale. Videćemo šta mogu ovaj put. Prethodno su u Ligi šampiona igrali u sezonama 2016/17. u 2017/18. U prvoj su bili četvrti u grupi sa Barselonom, Sitijem i Menhengladbahom, a u drugoj su kao treći u konkurenciji Pari Sen Žermena, Bajerna i Anderlehta izborili šesnaestinu finala Lige Evrope, u kojoj ih je eliminisao Zenit.

ŠKOTSKI PREMIJERŠIP - PLEJ-OF (37. KOLO)

Dandi - Seltik 1:1 (0:0)

/Levit 72 - Jakumakis 53/

Madervel - Harts 2:1 (1:1)

Rendžers - Ros Kaunti 4:1 (2:0)



tagovi

Glazgov SeltikGlazgov RendžersŠkotska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara