(©Reuters)
(©Reuters)

Titula se vratila u Istanbul: Ikardi odveo Galatu do titule posle četiri godine

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.05.23. | 21:01

Stanojevićeva Konja izgubila od Samsuna – 1:0

Šampionski trofej samo je na kratko bio van Istanbula. „Gostovao“ je u Trabzonu, na obali Crnog mora, godinu dana, a danas se vraća u turski megalopolis.

Fudbaleri Galatasaraja pobedom u gostima nad Ankaragudžuom postali su novi prvaci Turske – 4:1. Titula je u rukama Lavova posle četiri godine. Nakon njih dizali su je gradski rivali Bašakšehir, pa Bešiktaš, a onda Trabzon. Sada se pehar vraća „kući“.

Izabrane vesti

Ovo je ujedno 24. titula za Galatu, ali i dalje gleda u leđa Fenerbahčeu, koji je osvajao 28 puta. Samo što je poslednji put bila u njegovim rukama još 2014. godine.

Čovek koji nosi najveće zasluge za šampionsku krunu crveno-žutih je Mauro Ikardi, koji se danas dva puta upisao u strelce i time došao do sume od 21 gola u prvenstvu. Možda je neko sumnjao da će Argentinac posle neuspele epizode u Pari Sen Žermenu igrati u Turskoj bez motiva, da je došao samo da uzme novac i „pobegne“ prvom prilikom, ali je Ikardi sve demantovao. Odigrao je izuzetnu sezonu i imaće zbog čega navijači da ga pamte ako se na kraju vrati u PSŽ.

Večeras je sjajnu utakmicu odigrao Kerem Akturkoglu, koji je asistirao za tri gola i svoj bilans u sezoni popravio na deset golova i čak 13 dodavanja saigračima za pogotke.

Ostalo je još jedno kolo do kraja, a prst sudbine je umesio da Galatasaraj titulu slavi kod kuće protiv – Fenerbahčea.

Žuto-plavi su se dugo trkali sa večitim rivalom, međutim, posustali su i ovog puta. Danas su na svom terenu savladali Antaliju, međutim, bila je to pobeda sa gorčinom u ustima – 1:0.

Ipak, nisu ta tri boda za bacanje, jer je Bešiktaš na tri boda zaostatka, a u slučaju istog broja poena na kraju odlučivaće međusobni skor, koji je na stranu crno-belih. Kao što rekosmo, Fener ide u poslednjem kolu na noge Galati i moraće da juri makar remi da bi sačuvao poziciju broj dva, mada i drugo i treće i četvrto mesto vode u Ligu konferencije.

Završila se uspešna serija za Konju, koju s klupe predvodi Aleksandar Stanojević. Izgleda da je duga pauza uticala na zeleno-bele, koji su u gostima izgubili od Samsuna – 1:0.

Imala je Konja inicijativu, posed lopte od čak 70 odsto, što baš i nije osobina timova koje vodi Stanojević, ali to nije donelo rezultat, pa su posle četiri kola bez poraza, zeleno-beli upisali nulu.

TURSKA 1 – 36. KOLO

Utorak

Alanja - Kasimpaša 1:3 (0:0)

/Ajdin 49 - Đilobođi 60, Koita 65, Fol 78/

Ankaragudžu - Galatasaraj 1:4 (1:2)

/Milson 16 - Ikardi 7, 38, Jilmaz 73, Oliveira 78/

Fenerbahče - Antalija 2:0 (1:0)

/Valensija 2, Zajc 95/

Giresun - Trabzon 2:4 (0:2)

/Genč 74, Bajić 80 - Bozok 30, 59, Bardi 34, Bakasetas 72/

Istanbul - Adana Demir 0:2 (0:1)

/Akbaba 35, Gulbrandsen 90/

Karagumruk - Kajzeri 2:0 (2:0)

/Frej 16, 28/

Samsun - Konja 1:0 (1:0)

/Džejms 17/



tagovi

GalatasarajMauro IkardiFenerbahčeKonjaAleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara