Tošić se dogovorio sa Kasimpašom

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.21. | 20:35

Iskusni defanzivac do kraja sezone u turskom superligašu

Duško Tošić karijeru nastavlja u Turskoj. Tako barem pišu svi turski mediji, a pre svih beIN Sports, koji navodi da je nekadašnji reprezentativac Srbije postigao dogovor da do kraja sezone nosi dres Kasimpaše.

Tošić je čitave zime bio povezivan sa Crvenom zvezdom, ali do dogovora na kraju nije došlo. Crveno-beli su u međuvremenu završili posao oko dovođenja Aleksandra Dragovića, pa stoga više nije bilo ni realno da na stadion Rajko Mitić stigne i doskorašnji igrač Guangdžoua. Ko zna, možda se priča oko povratka u Beograd bude ponovo otvorila na leto.

Izabrane vesti

Tošić (36) se u Tursku vraća posle dve i po godine. U Kinu je otišao iz Bešiktaša na leto 2018. godine za obeštećenje od 4.500.000 evra, a prethodno je nosio dres Genčlerbirligija. U tamošnje prvenstvo je stigao upravo iz Crvene zvezde, gde je za godinu i po dana odigrao 53 utakmice i postigao dva gola. Genčler je za njegov transfer u junu 2012. godine izdvojio 800.000 evra.

Nekadašnji član Bešiktaša bio je u intenzivnim pregovorima sa rukovodstvom Crvene zvezde, čak nije krio da je vrlo zagrejan za angažman u Ljutice Bodana zbog sportskih, ali i privatnih razloga. Crveno-beli su spremili dvogodišnji ugovor vredan 800.000 evra. Ipak, konačna procena ljudi iz Crvene zvezde bila je da bi potencijalni dolazak Tošića stvorio gužvu i bio udarac za kasu, jer standardni centralni defanzivci crveno-belih imaju odlična primanja za srpske uslove. Preko 400.000 evra neto. U tom rangu bi bio i Duško Tošić.

Iskusni defanzivac je otvoreno pričao da je razgovarao sa direktorima Terzićem i Mrkelom, kao i da je u međuvremenu odbio dve primamljive ponude iz Turske. Takođe, poručio je i da zvanične ponude iz Ljutice Bogdana nije bilo. Doduše, zarad konkretizacije pregovora prvo je sa stadiona Rajko Mitić morao da ode Miloš Degenek, ali se to nije dogodilo.

Duško Tošić je prve fudbalske korake započeo u Proleteru iz Zrenjanica, a potom je igrao za OFK Beograd, Sošo, Verder, Portsmut, KPR, Crvenu zvezdu, Betis, Genčlerbirligi i Guangdžou.

Kasimpaša je vrlo ambiciozno ušla u zimski prelazni rok. Tošić će biti peto ozbiljno pojačanje ove zime za ekipu Fuata Džape. Prethodno su u klub došli Kristijan Bistrović iz CSKA, Dani Drinkvoter iz Čelsija, Derik Lukasen iz PSV-a, kao i prva želja upravo Crvene zvezde na početku zime, Isak Telin.


tagovi

Duško Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara