""
""

TRANSFERI (29. jul): Salah sleteo u Rim, Real pazario novog Fernanda Jera, Barsa se pojačava iz Milana

Vreme čitanja: 12min | sre. 29.07.15. | 22:45

Uz MOZZART Sport pratite sva dešavanja na fudbalskoj pijaci...

------------------------------------------------------------------

Izabrane vesti

- Pravi kolaps na rimskom aerodromu nastao je kada se pred navijačima Rome pojavio Mohamed Salah. Očekuje se da Vučica u narednim danima finišira transfer odličnog veziste.

- Stevan Jovetić je uspešno prošao lekarske preglede u Milanu, ali kako prenosi Skaj Sport neophodno je još da se reše neka birokratska pitanja sa Mančester Sitijem, kako bi on i zvanično postao igrač Intera.

- Poljak Vojćeh novi je golman Rome u koju se zvanično danas preselio na jednogodišnju pozajmicu iz Arsenala. On će na leđima nositi broj 25.

- Holanđanin Rikardo Kišna novi je fudbaler Lacija, što je Ajaks zvanično objavio pre Rimljana. Talentovani vezista odradio je danas i prvi trening sa Lacijalima, a u klubu od njega očekuju da postane veliko pojačanje.

- Kijevski Dinamo je angažovao 21-godišnjeg Paragvajca Derlisa Gonzalesa, koji stiže iz Bazela za 10.000.000 evra. Napadač će večeras potpisati petogodišnji ugovor sa Kijevljanima, a zarađivaće 1.000.000 evra po sezoni.

- Portugalski veteran Elder Postiga ima novi klub. Nastupaće u Indiji za Atletiko Kalkutu klub u čijem je osnivanju učestvovao i madridski Atletiko.

- Španski As objavio je da je Real ugovorio prelazak maldog 18-godišnjeg štopera Saragose Hesusa Valjeha, koji će za 6.000.000 evra stići u Madrid do kraja nedelje. Ovaj momak bio je kapiten omladinske selekcije Španije koja je postala nedavno prvak Evrope u stom uzrastu, a porede ga sa legendarnim Fernandom Jerom.

------------------------------------------------------------------

22.45 - To bi bilo sve od nas za večeras. Budite i sutra uz nas i pratite uzbdljiva dešavanja na transfer tržištu.

22.30 - Marselj je odbio i pojačanu ponudu Njukasla od 17.000.000 evra za ofanzivnog vezistu Florijana Tovana. Na velodromu navodno traže celih 20.000.000 evra, pa ostaje da se vidi da li će Svrake biti spremne to da plate.

22.17 - Lacio je na probu doveo talentovanog grčkog golmana Vasiliosa Kinalisa.

22.05 - Menadžer Sanderlenda Dik Advokat u svojim redovima želi nekadašnjeg napadača PSV Ajndhovena i sadašnjeg prvotimca Rena Olu Tojvonena. Njegova cena u ovom trenutku procenjuje se na oko 6.000.000 evra.

21.50 - Iskusni švajcarski vezista Trankiljo Barneta potpisao je ugovor sa Filadelfija Unionom.

21.30 - Sve je rešeno! Serhio Ramos ostaje u Real Madridu najmanje do 30. juna 2020. godine, prenela je dobro upućena španska Marka. Opširnije pročitajte - OVDE.

21.00 - Mladi reprezentativac Engleske i fudbaler Liverpula Andre Visdom sledeće sezone igraće na pozajmici u Noriču.

20.37 -  Španska Kordoba je u svoje redove dovala doskorašnjeg golmana Mirandesa Brimaha Razaka. Čuvar mreže iz Gane promenio je dosta klubova u Španiji, bio je član i Betisa, Tenerifa, Gvadalahare...

20.26 - Pravi kolaps na rimskom aerodromu nastao je kada se pred navijačima Rome pojavio Mohamed Salah. Pogledajte OVDE kako je to izgledalo.

20.00 - Stevan Jovetić je uspešno prošao lekarske preglede u Milanu, ali kako prenosi Skaj Sport neophodno je još da se reše neka birokratska pitanja sa Mančester Sitijem, kako bi on i zvanično postao igrač Intera.

19.44 - Kako piše italijanski Skaj Sport uprava Karpija je ozbiljna u nameri da dovede iskusnog napadača Alberta Đilardina u svoje redove. U tome bi mogao da joj pomogne kineski Gvangžu, koji bi uskoro mogao da otkupi nigeriskog napadača Džerija Mbakogua za 1.300.000 evra.

19.25 - Argentinski štoper Fakundo Ronkalja praktično je dogovorio raskid ugovora sa Fjorentinom i uskoro bi trebalo da potpiše za Olimpik iz Marselja.  

19.00 - Potpuno euforično stanje na rimskom aerodromu. Veliki broj romanista već sat vremena iščekuje da se pojavi Mohamed Salah. On je sleteo avionom iz Londona i već je uslikan dok je čekao da pokupi prtljag.

18.35 - Vezista Dejvid Džouns produžio je ugovor sa Barnlijem do 30. juna 2017. godine. On je u klub stigao pre dve sezone iz Blekburna.

18.15 - Samir Nasri po svemu sudeći sledeće sezone neće biti u prvom planu kod trenera Mančester Sitija Manuela Pelegrijina, što bi mogao da iskoristi Juventus i dovede ga u svoje redove. Tutosport piše da Stara dama ima solidne šanse da finalizira ova transfer. Opširnije pročitajte - OVDE.

18.06 - Mančester Siti je zvanično potvrdio da će talentovani vezista Seko Fofana narednu sezonu provesti na pozajmici u Bastiji.

17.58 - Rim treperi. Poslednja informacija kaže da će Mohamed Salah sleteti u glavni grad Italije u 18.20.

17.44 - Napadač Fjorentine Mario Gomez vratio se u Italiju, ali samo kako bi se i zvanično opostio sa bivšim klubom. On večeras u 21.00 ponovo stiže u Istanbul, nakon čega bi konačno trebalo da potpiše za Bešiktaš.  

17.30 - Sada idemo malo do Škotske. Seltik je rešio važno pitanje. Produžen je ugovor sa iskusnim čuvarom mreže Gregom Gordonom do 2018. godine. Inače, za ljubitelje slavnog škotskog kluba, Seltik je u dosadašnjem toku prelanog roka potrošio 4.440.000 evra. Dovedeni su Nadir Čiftčii iz Dandi Junajteda za 2.000.000 evra, Dedrik Bojata iz Mančester Sitija za istu svotu novca, kao i golman Logan Baili iz belgijskog Heverlea (347.000). Cena mladog Saidija Janka, koji je stigao iz Mančester junajteda za sada nije poznata.

17.15 - Nemački klubovi su u dosadašnjem toku prelaznog roka potrošili 284.830.000 evra, dok je 10 najvećih pojačanja koštalo 140.750.000. O kojim igračima se radi i ko je pored Bajerna bio najvredniji i najraskošniji na tržištu - pročitajte OVDE.

16.55 - I druga zvanična ponuda Čelsija za Džona Stounsa vredna 36.900.000 evra odbijena je od strane Evertona. Karamele ostaju pri čvrstom stavu da neće pustiti defanzivcva za manje od 46.000.000.

16.40 - POTVRĐENO: Poljak Vojčeh Ščensni novi je golman Rome u koju se zvanično danas preselio na jednogodišnju pozajmicu iz Arsenala. On će na leđima nositi broj 25.

16.31 - Jedan od najtraženijih defanzivaca na Ostvu Holanđanin Virdžil van Dijk napustiće Seltik ako se ovaj klub ne plasira u Ligu šampiona ovog leta. Za štopera Zelenih interesuju se brojni premijerligaši, a najkonkretniji za sada je Sanderlend.

16.23 - Klub iz Udina je aktivan ovog popodneva, pa će morati da se izjasni oko ponude Fjorentine za francuskog štopera Tomasa Uertoa. Za ovog fudbalera interesuje se od ranije Everton, a Ljubičasti ga vide kao idealnu zamenu za Stefana Savića koji je nedavno otišao u Atletiko Madrid. 

16.15 - Italijanski drugoligaši Peruđa i Peskara zainteresovani su za vezistu Udinezea Masahudu Alhasana koji je proteklu sezonu proveo na pozajmici u redovima Latine. Naravno, i ovaj put se pregovara o istom aranžmanu.  

16.07 - Generalni menadžer Fjorentine Andrea Rog potvrdio je da je Nemac Mario Gomez blizu prelaska u turski Bešiktaš i da su ostale još samo formalnosti oko zaključenja posla. 

15.58 - POTVRĐENO: Holanđanin Rikardo Kišna novi je fudbaler Lacija, što je Ajaks zvanično objavio pre Rimljana. Talentovani vezista odradio je danas i prvi trening sa Lacijalima, a u klubu od njega očekuju da postane veliko pojačanje.

15.51 - Švajcarac Blerim Džemaili mogao bi da napusti Galatasaraj posle samo godinu dana i pojača Svonsi ili Sion do kraja letnjeg prelaznog roka.  

15.43 - Kjevo će, izgleda, preduhitriti Napoli i angažovati 22-godišnjeg napadača Avelina Marsela Trotu. Momak koji je stasavao u omladinskoj školi Fulama preseliće se u Veronu u transferu vrednom 2.000.000 evra.

15.36 - POTVRĐENO: Dosadašnji vezista Hal Sitija Robi Brejdi preselio se zvanično u Norič sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

15.29 - Premijerligaši Liverpul i Arsenal su dobili danas zvanično obaveštenje iz Dortmunda da Marko Rojs nije na prodaju i da nigde ne mrda ovog leta.
"Mogu sa stoprocentnom sigurnošću da potvrdim da Marko ostaje u Borusiji i naredne sezone", uzjavio je za ESPN portparol Milonera Saša Flige.

15.20 - Roma je danas otvorila zvanični Tviter nalog i na arapskom jeziku u nadi da će tako lakše prići fanovima sa tamošnjeg govornog područja, a posebno nakon što i zvanično angažuje Egipćanina Mohameda Salaha.

15.11 - Italijanski Skaj sports javlja da je Alberto Đilardino blizu povratka u redove Fjorentine. Iskusni napadač je trenutno član kineskog Gvangžua.

15.04 - Talentovani 18-godišnji Brazilac Alan stigao je u Liverpul iz Internacionala za oko 700.000 evra i uveliko trenira pod nadzorom menadžera Brendana Rodžersa.

14.56 - Defanzivac Đenove Luka Antonini, mogao bi da napusti Zmajeve ovoga leta i da se kao slobodan igrač preseli u Škotsku u redove tamošnjeg šampiona Seltika.

14.49 - Iskusni španski golman Asijer Riezgo (31) postao je novi član prvoligaša Eibara.

14.40 - Novo ime na listi želja Fjorentine kada je reč o pojačanju u defanzivi je štoper Žuan Žezus, koji će postati višak u Interu nakon dolaska Mirande iz Atletika.

14.34 - Pregovori između Viljareala i Burse oko kupovine Sedrika Bakambua zapali su u ćorsokak. Dve strane ne mogu da se usklade oko obeštećenja, Španci nude 8.000.000, dok Turci traže 10.000.000 evra.

14.27 - Defanzivac KPR-a Stiven Kolker stigao je na preglede i potpisivanje ugovora sa Sautemptonom. Sledećih godinu dana biće na pozajmici, a nakon toga sledi otkup.  

14.20 - Srpski reprezentativac Nikola Maksimović nalazi se između Totenhema i Rome. Opširnije OVDE

14.11 - Ajntraht na sve načine pokušava da zadrži desnog beka Karlosa Zambrana, ali je problem što Peruanac ima otkupnu klauzulu od samo 1.500.000 evra, pa zainteresovani klubovi neće propustiti priliku da za male pare dovedu solidno pojačanje.  

14.05 - Posle Votforda i Monaka, i Roma je iskazala interesovanje za levog beka Palerma Ašrafa Lazara. Vučica je, navodno, već ponudila 10.000.000 evra Sicilijancima za 23-godišnjeg Marokanca.  

13.58 - Benfika ponovo želi fudbalera Partizana Andriju Živkovića. Opširinje OVDE

13.52 - Kijevski Dinamo je angažovao 21-godišnjeg Paragvajca Derlisa Gonzalesa, koji stiže iz Bazela za 10.000.000 evra. Napadač će večeras potpisati petogodišnji ugovor sa Kijevljanima, a zarađivaće 1.000.000 evra po sezoni.

13.46 - Čuveni Mario Baloteli je dobio zanimljiv poziv iz Bolonje. Opširinje OVDE

13.37 -  Iskusni napadač Dimitar Berbatov započeo je pregovore sa Aston Vilom oko prelaska u Birmingem. Bugarin je slobodan fudbaler, a pregovara i sa Verderom.

13.31 - Španski dnevnik As oživeo je mogućnost da se Mančester Junajted i Real dogovore oko prelaska Davida De Hee u Madrid tokom sledeć nedelje. Kraljevski klub je, navodno, voljan da ponovo pokrene pregovore.

13.24 - Talentovani Nemanja Radonjić karijeru nastavlja u Ankoni. Opširinje OVDE

13.17 - Usporena realizacija transfera Julijana Drakslera u Juventus, uslovila je da se Stara dama okrene ka vezisti Borusije iz Dortmunda Henriku Mhitarijanu, koji bi mogao da bude zanimljivo pojačanje, piše Tutosport.

13.11 - Osim desnog, Barselona izgleda traži i levog beka, za slučaj da Adrijano pređe u Romu. Želje Luisa Enrikea su fudbaleri iz Premijer lige Alberto Moreno (Liverpul) ili Jan Fertongen (Totenhem).

13.04 - Napadač Ćezene Gregori Defrel nema nameru da sledeće godine nastupa u Seriji B, pa će sigurno preći u Palermo, Norič ili Dortmund, koji se interesuju za njega.  

12.56 - Dok navijači Arsenala iščekuju koje će poznato ime Arsen Venger dovesti ovog leta, za sada mogu samo da se zadovolje talentima koji pristižu na Emirate. Ugovor sa Tobdžijama je potpisao i 16-godišnji napadač Ajaksa i kadetske selekcije Holandije Donijel Malen, koji će se odmah preseliti u London. 

12.50 - Španski dnevnik Mundo Deportivo objavio je da je Barselona zainteresovana za desnog beka Milana Matiju De Šilja koga na Nou Kampu vide kao idealnu zamenu za već vremešnog Brazilca Danija Alvesa.

12.44 - Juče smo vas izvestili o prelasku Vlada Kirikeša u Napoli iz Totenhema za 6.000.000 evra, a zanimljiv detalj je da je Rumun jutros trenirao sa novim saigračima. Još samo da danas parafira ugovor sa italijanskim timom.

12.35 - Odlazak Felipea  Luisa u Atletiko uslovio je da Žoze Murinjo potraži novu alternativu za poziciju levog beka, a izbor Portugalca je Brazilac Aleks Telješ. Perspektivni defanzivac Galatasaraja ne može da napusti Istanbul dok neko ne uplati 15.000.000 evra.

12.26 - Napoli i Gonzalo Iguain su se dogovorili oko produžetka ugovora do 2019. godine. Argentinac je dobio godišnju platu 6.000.000 evra, a ima i otkupnu klauzulu od 94.000.000 evra, koja može da se aktivira na kraju sezone 2015/2016. u slučaju da Napolitanci ne izbore plasman u Ligu šampiona.  

12.19 - Zlatni srpski omladinac Sergej Milnković Savić mogao bi da debituje za Lacio već početkom avgusta u finalu Superkupa Italije protiv Juventusa. Opširnije OVDE

12.12 - Meksikanac Raul Himenez nalazi se na korak od prelaska u Benfiku na jednogodišnju pozajmicu. Skupo plaćeni napadač Atletiko Madrida nije se snašao prošle sezone na "Visente Kalderonu", pa bi mu prijala promena sredine.

12.04 - Italijanski Tutosport objavio je da je Adem Ljajić želja čelnika Fjorentine zajedno sa Matijom Destrom i da bi Ljubičasti voleli da ih dovedu u tandemu.     

11.57 - POTVRĐENO: Vezista Abu Dijabi (29) novi je fudbaler Olimpika iz Marselja.

 

11.50 - Osim Džerdana Šaćirija čelnici nemačkog bundesligaša Šalkea su zainteresovani za još jednog fudbalera Intera Danila Dambrozija. Desni bek je dolaskom Martina Montoje iz Barselone postao višak kod Roberta Mančinija

11.44 - POTVRĐENO: Dosadašnji štoper Hala Džejms Čester potpisao je ugovor sa VBA u transferu vrednom 11.000.000 evra.

 

11.36 - U danu kada Roma očekuje da Mohamed Salah doputuje u Rim, direktor Vučice Valter Sabatini govorio je i o ambicijama u prelaznom roku. Opširinje OVDE 

11.29 - Švajcarac Gokhan Inler odbio je ponude Votforda i Bešiktaša i to samo iz jednog razloga - čeka poziv Fjorentine. 

11.23 - Aston Vila je dobila konkurenciju u nameri da angažuje vezistu Nanta Džordana Vertua i to iz komšiluka. I Lester je spreman da ponudi 10.000.000 evra za solidnog francuskog fudbalera sredine terena.

11.17 - Porto pokušava da zadrži defanzivca Aleksa Sandra i da mu ponudi novi ugovor (jer mu aktuelni ističe sledećeg leta), ali će to teško ići pošto je Brazilac uspostavio kontakte sa Juventusom i Mančester Sitijem.  

11.08 - POTVRĐENO: Portugalski veteran Elder Postiga ima novi klub. Nastupaće u Indiji za Atletiko Kalkutu klub u čijem je osnivanju učestvovao i madridski Atletiko.

11.02 - Iako je sinoć dogovreno da Emanuel Adebajor dođe danas na lekarske preglede i potpisivanje ugovora sa Aston Vilom, javio se i menadžer Kristal Palasa Alan Pardju koji takođe želi reprezentativca Toga, ali ne na pozajmicu već da ga otkupi, što je jači adut Orlova. 

10.55 - S druge strane Marka javlja da je Pedro izrazio želju da pređe u Mančester Junajted kako bi više igrao. Pošto i Luj van Gal hoće da plati 30.000.000 evra koliko je otkupna klauzula za Katalonca, treba očekivati ozvaničenje transfera vrlo skoro.

10.47 - Španski As piše da je Real ugovorio prelazak maldog 18-godišnjeg štopera Saragose Hesusa Valjeha, koji će za 6.000.000 evra stići u Madrid do kraja nedelje. Ovaj momak bio je kapiten omladinske selekcije Španije koja je postala nedavno prvak Evrope u stom uzrastu, a porede ga sa legendarnim Fernandom Jerom.

10.40 - Aktivno je od jutros u Arsenalu. Ako neko zna da namiriše talentovanog klinca onda je to sigurno menadžer Topdžija Arsen Venger koji je pobedio Mančester Siti u nameri da angažuje talentovanog 17-godišnjeg vezistu Ismaela Benasera. Omladinski reprezentativac Francuske poreklom iz Maroka, trenutno je član Arla.

10.33 - Palermo želi da dovede na jednogodišnju pozajmicu fudbalera Arsenala Džoela Kembela. Kostarikanac je prethodne dve sezone proveo na pozajmicama u Olimpijakosu i Viljarealu, a izgleda da ni ove sezone na njega ne računaju u Londonu.

10.28 - Juventus i dalje pokušava da dovede Julijana Drakslera, a opcija je i Adrijan Rabio iz PSŽ-a. Opširnije OVDE

10.22 - Čelnik Bajerna Karl Hajnc Rumenige odbacio je mogućnost da Tomas Miler pređe u Mančester Junajted ili bilo koji drugi klub ovoga leta.
"Imam utisak da je Tomas ceo život u Bajernu i da ne želi nigde da ode. Lepo mu je u Minhenu i mislim da naši navijači ne treba da brinu", poručio je prvi operativac Bavaraca.

10.17 - Belgijanac Kevin De Brujne moraće da preda zvaničan ultimatum čelnicima Volfsburga i zatraži transfer ako želi da se za 70.000.000 evra preseli u Mančester Siti ovoga leta. Prema navodima sa Ostrva, ovo mu je na jučerašnjem sastanku savetovao Čiki Begiristajn, sportski direktor Građana.

10.12 - Arsenal želi Serhija Busketsa! Menadžer Tobdžija Arsen Venger sastavio je listu potencijalnih pojačanja na kojoj je prioritet 27-godišnji Katalonac, koji dosta košta s obzirom na to je prošle sezone potpisao novi unosan ugovor sa Barselonom. 

Poštovani čitaoci portala MOZZART Sport, dobro jutro i dobro došli u još jedno dnevno druženje u blogu posvećenom letnjem prelaznom roku. Jučerašnja dešavanja na svetskoj pijaci nagovestila su nam uzbudljivu sredu u kojoj se nadamo kompletiranj unekoliko vrhunskih transfera. Čelnici klubova putovaće i danas širom sveta kako bi obezbedili najveća pojačanja, a vi ostanite uz naš portal i informišite se najbrže, iz prve ruke o svemu što se događa. Za početak bismo vam preporučili da se OVDE informišete šta se sve juče dešavalo u prelaznom roku. Sve vesti od početka fudbalske pijace možete pronaći klikom na naš tag „Prelazni rok 2015“, a imate priliku da se informišete i na MOZZART specijalu „Prelazni rok“. Ako želite detaljno da znate sveo o najvećim transferima ovoga leta, ali i platama igrača, to možete da uradite u rubrici "Najveći transferi".


tagovi

Transferi uživoprelazni rok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara