TREĆA SMENA: Olimpija sprema osvetu za Amelijano, El Nasional još uvek bez remija

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.04.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

Mali derbi Sao Paula. Oba tima imaju veće rivalstvo sa Korintijansom, ali i ova utakmica je važna navijačima. Pre svega zbog prestiža, ali i zbog činjenice da su obe ekipe nešto slabije otvorile novi šampionat Brazila. Palmeiras posle prva tri kola ima po jedan od svakog mogućeg ishoda, savladao je Vitoriju (1:0), izgubio od Internasionala (0:1) i remizirao sa Flamengom (0:0), dok je Sao Paulo posle dva vezana poraza na početku, od Fortaleze i Flamenga (po 1:2), savladao Atletiko Gojanijense (3:0). Ovo će im biti već treći okršaj ove sezone, u Superkupu Brazila u februaru je Sao Paulo bio bolji posle penala (0:0, 4:2), dok su u državnom šampionatu Paulista odigrali 1:1.


OLIMPIJA ASUNSION – AMELIJANO, 01.30

(Fudbal, Paragvaj 1)

Iako je Olimpija doživela samo jedan poraz u prvih 14 kola paragvajske Aperture male su joj šanse da osvoji titulu. Zabeležila je čak sedam remija, ima ih više nego pobeda, pa zaostaje za Sero Portenjom pet, a liderom Libertadom čak sedam bodova. Doduše, od obe ekipe je odigrala utakmicu manje. Ovu noćašnju, protiv Amelijana, sedmoplasiranog tima Primere. Amelijano ima šest bodova manje, seriju od tri meča bez pobede (dva remija i poraz) je prekinuo u prošlom kolu protiv Generala Kabaljera (2:0). U prethodna dva okršaja ove sezone Amelijano je bio bolji od Olimpije, u februaru u prvenstvu sa 2:1, a u martu u kvalifikacijama za Sudamerikanu sa 2:0.


EL NASIONAL – DELFIN, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Ni devet kola u novoj sezoni nije promenilo El Nasionalovu nulu u koloni za nerešene rezultate. Sa tri pobede i šest poraza, odnosno devet osvojenih bodova, zauzima devetu poziciju na tabeli. Noćas mu u goste dolazi pretposlednji tim na tabeli, Delfin, koji ima pobedu, tri remija i pet poraza, uz gol-razliku 5:12. Poslednji put su se oni sastali u septembru prošle godine, na terenu El Nasionala, kada je meč završen 2:2.


AUDAKS ITALIJANO – KOBRESAL, 02.30

(Fudbal, Čile 1)

Susret Audaksa i Kobresala, dva tima koji su posle devet kola na samoj granici sa zonom ispadanja. Kobresal je prvi iznad crte sa šest poena, Audaks odmah iznad njega sa dva boda više. Obe ekipe su u poslednja dva kola zabeležile po pobedu i remi, najavivši tako nešto bolju formu. Kobresal ima opravdanje za loše rezultate u vidu toga što nastupa u Kopa Libertadoresu, gde doduše ima tri poraza iz prva tri meča. Baš je pre tri dana igrao protiv argentinske Taljeres Kordobe, izgubio je sa 2:0. Prošle sezone je Audaks Italijano bio bolji na oba njihova susreta, sa po 1:0 i 4:#.


TIVOLI GARDENS – VOTERHAUS, 03.00

(Fudbal, Jamajka 1)

Jamajka će noćas dobiti preostale polufinaliste plej-ofa. Tamo su se direktno plasirali Maunt Plezent i Kavalir kao najbolji timovi ligaškog dela, a noćašnji susret Tivoli Gardensa i Voterhausa je duel trećeg i šestog tima na tabeli. Na Voterhausovom terenu u Kingstonu pre nedelju dana je bilo 1:1, a pobednik noćašnjeg duela u četvrtfinalu će igrati protiv Kavalira. Oba njihova ligaška okršaja, u oktobru i januaru, pripala su Tivoliju sa po 3:0 i 1:0.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara