Lusijen Favr, © AFP
Lusijen Favr, © AFP

Trener Borusije: Budimo realni, kako da osvojimo titulu kad Bajern ima 150.000.000 evra veći budžet od nas?

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.07.20. | 12:14

Lusijen Favr o prošloj i narednoj sezoni

Dve sezone na klupi Herte, dulo više u ulozi šefa stručnog štaba Borusije iz Menhengladbaha, pa još dve u Dortmundu. Niko ne može da kaže da je Lusijen Favr loš trener, daleko od toga, svugde je napravio prepoznatljivu igru, ali od trofeja na teritoriji Nemačke ima samo jedan jedini. I to najmanje vredan. Superkup osvojen prošlog leta, tako što su Milioneri na Vestfalenu golovima Paka Alkasera i Džejdona Sanča početkom avgusta tukli Bajern (2:0).

Slaba im je to uteha, jer titule nema. Kako stoje stvari, neće je skorije ni biti, jer se Bavarci sve opasnije pojačavaju – poslednji u nizu novajlija je Liroj Sane – dok u Borusiji kao da su se unapred predali. Po okončanju ove i u susret novog sezoni, švajcarski strateg uverava da ne može da se takmiči protiv sile iz Minhena, pre svega zbog neravnopravnog položaja oličenog u finansijama.

Izabrane vesti

U intervjuu Bildu, na konkretno pitanje da li u narednoj sezoni Borusija može da ukrade Salataru Bajernu uzvraća vrtenjem glavom:

Nastavićemo da postavljamo visoke ciljeve, ali moraju da budu relani. Ne želim da ukazujem da činjenicu da Bajern ima budžet za pojačanja za oko 150.000.000 evra veći od našeg, ali isto tako ne smemo da zatvaramo oči pred tim podatkom“.

Borusija je Bundesligu okončala na drugom mestu, sa 13 bodova manje od prvaka, lane je bila znatno bliža, samo dva boda iza, ali opet nedovoljno da bi ugrozila dominaciju velikog rivala.

Bili smo blizu i ove i prošle sezone. Ne smemo da zaboravimo da je Bajern odigrao najbolji drugi deo prvenstva u klupskoj istoriji. Istovremeno, svi su mogli da vide ekstreman razvoj timova poput Gladbaha, Lajpciga i Leverkuzena. To što smo drugi nije nešto što se podrazumevalo“.

Borusija je zakazala i na drugim poljima. U DFB kupu eliminisana je u trećoj rundi od Verdera, a u Ligi šampiona na prvoj stepenici nokaut faze, od Pari Sen Žermena.

Izuzetno me iznervirao poraz u Bremenu. Došao je kao posledica individualnih grešaka. Učinak u Ligi šampiona, pak, bio je drugačiji, to što smo završili drugi u grupi sa Barselonom, Interom i Slavijom iz Praga je dobro ostvarenje. Čak smo kvalitetno odigrali i prvi meč protiv PSŽ-a, dok se poraz u Parizu ne može smatrati sramotom, Sveci su za mene i dalje jedini od favorita za titulu prvaka Evrope“.

Naposletku, koliko će vremena proteći pre nego što Favr i(li) Borusija napokon osvoje šampionsku krunu u Nemačkoj?

Moj fokus je kako da pobedim svaku narednu utakmicu i kako da učinim svoje fudbalere boljim nego što su bili. Nisam protivnik titula, ali kao što rekoh, ciljevi moraju da ostanu relani“, mirno će Lusijen Favr, pošto je dobio poverenje uprave da odradi ugovor do kraja, do juna naredne godine.


tagovi

Lusijan FavrBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara