Karlos Karvaljal (©Reuters)
Karlos Karvaljal (©Reuters)

Trener Brage nada se korektnom suđenju u "evropskoj" uvertiri za duel sa Crvenom zvezdom

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.09.21. | 13:38

Rivalu crveno-belih u meču portugalskog prvenstva sudi Francuz

U senci velikog derbija Primeire između Sportinga i Porta igraju se ostali mečevi petog kola, koje otvara duel Pasoš Fereire i Brage (16.30).

Bez obzira na ishod, ova utakmica ostaće upamćena u portugalskom fudbalu pošto će ulogu glavnog sudije imati stranac. U sklopu dogovora dva saveza, Portugalci i Francuzi počeli su razmenu arbitara, pa će na severu Portugalije pravdu deliti Vili Delžod, dok će susret Lige 1 između Bordoa i Lensa suditi Portugalac Luis Godinjo.

Izabrane vesti

16.30: (4,20) Fereira (3,45) Braga (1,90)

Ova ideja nije se baš dopala treneru Brage, Karlosu Karvaljalu.

"Ova utakmica deluje kao da igramo Evropu, pošto je sudija stranac. Nivo portugalskih sudija značajno je porastao prethodnih 10-20 godina, čak i po pitanju kredibiliteta. Sudije prave greške, ali se trude da rade posao najbolje što mogu. Ja se u suštini ne opterećujem time ko će suditi utakmicu, nekada saznam i tek na sam dan meča, Ove subote dobićemo novo iskustvo i nadam se da će biti zadovoljavajuće", istakao je trener rivala Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope, koji će u četvrtak gostovati u Beogradu.

Karvaljal je dodao da je pred njegovim timom jedno od najtežih gostovanja u portuglaskom prvenstvu, za klasu teže od prethodnih protiv Moreirensea i Maritima koja su njegovi fudbaleri uspešno prebrodili (3:2 i 2:0), a rekao je i da je zadovoljan kako se ekipa pojačala tokom prelaznog roka.

Očekuje se da napad Brage u duelu sa Pasoš Fereirom predvodi Mario Gonzales, kako bi novopečeni reprezentativac Španije, Abel Ruiz, odmorio za duel sa Crvenom zvezdom, pa bi startna postava Karvaljalovog tima trebalo da bude: Mateus - Oliveira, Silva, Tormena - Fabijano, Musrati, A. Orta, Galeno - R. Orta, Gonzales, Martins.

Crveno-beli na ovo gostovanje putuju kao petoplasirani tim u ligi, sa sedam bodova iz četiri utakmice, dok je domaćin na osmom mestu sa bodom manje.

Prošle sezone u duelima ovih timova uspešniji je bio Pasoš Fereira, koji je slavio kao domaćin 2:0, a onda u gostima osvojio bod remijem 1:1.


tagovi

Karlos KarvaljalBragaPortugal 1Primeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara