Artur Žorž (©Reuters)
Artur Žorž (©Reuters)

Trener Brage o snazi TSC-a: Dolaze iz prvenstva koje je fizički jako i intenzivno

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.23. | 21:21

"Pričamo o kvalifikacijama za Ligu šampiona, tako da nema lakih protivnika", ističe Artur Žorž

Koga god od potencijalna četiri rivala nakon skraćenog žreba da su izvukli fudbaleri TSC-a, ne bi im bilo lako. Jasno je da drugoplasirani tim Mozzart Bet Superlige, debitant u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nije u rangu Olimpik Marselja, PSV Ajndhovena, Rendžersa ili Brage, ali možda bi jedan od prva tri pomenuta kluba izazvao veću pažnju javnosti i euforiju u Bačkoj Topoli nego što će to biti dolazak portugalskog predstavnika.

Svakako, dosta toga zavisiće i od učinka na čuvenom stadionu uz stenu, gde će se 8. ili 9. avgusta igrati prvi meč. Revanš na TSC Areni je nedelju dana kasnije.

Izabrane vesti

Iako je Braga favorit, imaju pravo Žarko Lazetić i njegovi fudbaleri da se nadaju prolazu koji bi im osigurao grupnu fazu Lige Evrope. Čuda su u sportu moguća, pa zašto ne i ovo. Ipak, trener trećeplasiranog tima portugalske Primerie iz prošle sezone, Artur Žorž, očekuje da njegovi fudbaleri uspešno obave zadatak. Ali, s uvažavanjem govori o rivalu.

"Pričamo o kvalifikacijama za Ligu šampiona, tako da nema lakih protivnika. Reč je o ekipi koja je završila na drugom mestu u prvenstvu Srbije, koje je tradicionalno veoma jako fizički i intenzivno. Sledi nam detaljna analiza protivnika, probaćemo da shvatimo način na koji igraju i da krenemo u ostvarivanje našeg cilja. A to je ulazak u grupnu fazu Lige šampiona", naglasio je portugalski strateg.

Braga je prošle sezone uspela da se umeša među vodeći trio portugalskog fudbala i završi kao treća, iza Benfike i Porta, a ispred Sportinga, dok je u kupu stigla do finala (poraz od Porta 0:2). Reč je o odlično uigranom i spremnom timu.

"Videćemo koliko možemo da uradimo. Pred nama je veoma zahtevan mesec avgust, ali ovo su kvalifikacije za Ligu šampiona i nemamo pravo na grešku. Dobili smo prvog rivala i želimo da budemo bolji od njega, da ostvarimo povoljan rezultat i nastavimo s napredovanjem u takmičenju", zaključio je Artur Žorž.

Braga je dosad dvaput igrala u grupnoj fazi elitnog takmičenja, ali pre 10 i više godina. Prvi put u sezoni 2010/2011, kada im je uz Arsenal i Šahtjor rival bio i Partizan, pa su se kao treći preselili u Ligu Evrope, a onda i 2012/2013 protiv Mančester Junajteda, Galatasaraja i Kluža kada su završili kao poslednji u grupi.


tagovi

TSC Bačka TopolaBragakvalifikacije za Ligu šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara