Žarko Lazetić (©Starsport)
Žarko Lazetić (©Starsport)

TSC i treći put protiv Zvezde bez Stojića, Lazetić iskren: Da se smrzneš kako izgledaju

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.05.24. | 09:37

„Pred prošli meč sam se šalio da ćemo parkirati dva autobusa ako treba… Možda ćemo sada morati da uteramo i treći“, kaže šef struke Topolčana uoči gostovanja aktuelnom šampionu Srbije (danas 19 časova, TV Arena Premium 1)

Pobedio je TSC u gostima Partizan i tako uspeo da pet kola do kraja prvenstva unese dodatnu neizvesnost u borbu za poziciju broj dva. Da bi Topolčani nastavili poteru za Parnim valjkom, a ujedno i sačuvali distancu koju održavaju u odnosu na kragujevački Radnički, moraće da prežive gostovanje na stadionu „Rajko Mitić“. Već su jednom otišli neporaženi iz Ljutice Bogdana ove sezone, a zna se da je tim Žarka Lazetića sa prvenstvenih gostovanja ove sezone samo jednom otišao kući pognute glave.

Neće novi – stari prvak Srbije pored činjenice da je već viđen kao šampion dati previše prostora gostima, a pošto se i jednima i drugima smeši izlazak u Evropu narednog leta, u meč će ući rasterećenije. Zato svi očekuju dobar fudbal kada danas na teren istrče prošlosezonske prve dve ekipe Mozzart Bet Superlige (19 časova, TV Arena premium 1).

Izabrane vesti

Svestan je kvaliteta ekipe Vladana Milojevića i strateg Topolčana, koji navodi da će njegova ekipa ipak pokušati da nametne svoj ritam igre. Pored toga ističe da TSC voli da gostuje večitima, gde su uostalom i ove sezone osvojili sedam bodova. Nisu se crveno-beli kod kuće naigrali fudbala protiv tima iz Bačke Topole još dok su bili pod komandom Baraka Bahara, pa su morali da se zadovolje bodom. Na severu Srbije je bio drugačiji scenario, tim iz Ljutice Bogdana je bio izuzetno agresivan u igri na loptu, ali je do pobede došao pogocima iz prekida.

Sprema se titula verovatno još jedna, Zvezda je aktuelni, a verovatno i budući šampion. Hajde da se potrudimo da budemo dobar dekor, da li će biti sada proslava ili uskoro da ne pokvarimo nešto. Zvezda ima izuzetan tim i to pokazuje iz godine u godinu. Teško je reći nešto novo o njihovom kvalitetu. Nedavno smo igrali protiv njih, jasno nam je koliko su opasni, ali mi planiramo da ostanemo svoji. Uvek sa zadovoljstvom gostujemo Zvezdi ili Partizanu i privilegija je igrati na tim stadionima, pogotovo u poziciji u kojoj smo posle dobre utakmice i puni samopouzdanja. Pokušaćemo da meč držimo pod kontrolom, iako smo svesni da je na ‘Marakani’ to nemoguće svih 90 minuta. Spremamo se za sve faze igre, poštujemo protivnika, ali ne plašimo se. Kao i uvek idemo na pobedu svesni da moramo biti još bolji nego protiv Partizana, a to će biti veliki izazov. Za nas je ovo velika utakmica iz koje ćemo pokušati da izvučemo najveći mogući benefit“, rekao je Žarko Lazetić uoči utakmice.

Otkako je šampion Srbije promenio kormilara činjenica je da prima manje golova. Uostalom, baš iz tog razloga i Topolčani nisu više najbolja defanziva Mozzart Bet Superlige. Pred prošli duel dva tima se šef struke TSC-a našalio kako će u situaciji kada se njegov tim brani ako treba parkirati i dva autobusa pred pogodak, aludirajući tako na to da će se kompletna ekipa posvetiti defanzivi kada nema loptu. Pošto izgleda dva vozila nisu bila dovoljna, mladi stručnjak navodi da će u tom slučaju parkirati i treće.

Zvezda na Marakani je veliki izazov, ali svaka utakmica je izazovna i očekujem da na ovoj budemo koncentrisani i fokusirani kako bi imali neku šansu. Sa Partizanom smo bili perfektni a u četvrtak treba da budemo još bolji. Zvezda praktično ne gubi, pobeđuje dominantno i retko prima golove. To deluje ‘da se smrzneš’. Pred prošli meč sam se šalio da ćemo parkirati dva autobusa ako treba, ali pošto to nije bilo dovoljno možda ćemo morati da uteramo i treći i tako probamo da pobedimo. Naravno imamo plan i strategiju, igrači znaju šta treba da rade i ostaje nam da to pokušamo da sprovedemo u delo. Ambijent i teren će kao i uvek biti dobri, tu su svi uslovi za vrhunsku utakmicu i videćemo kako će se završiti“, rekao je Lazetić.

Neće moći stručni štab Topolčana da računa na Milana Radina i Nemanju Stojića, zbog deset žutih kartona. Centralni bek vicešampiona Srbije propustiće i treći duel sa crveno-belima ove sezone, jer mu se svaki put potrefilo da uoči meča sa šampionom Srbije zaradi poslednju javnu opomenu pred suspenziju. Ostatak ekipe je na okupu, Josip Ćalušić uspešno trenira i uskoro se očekuje njegov povratak na teren.

Projektovani sastav TSC -a u formaciji 4-3-3 : Ilić – Cvetković, Đorđević, Krstić, Petrović – Vulić, Đakovac, Pejić – Pantović, Stanić, Ćirković

MOZZART BET SUPERLIGA, 33. KOLO

Plej-of

16.00: (1,57) Radnički 1923 (4,00) Mladost Lučani (6,00)

16.55: (1,95) Partizan (3,50) Vojvodina (3,90)

18.30: (1,22) Čukarički (6,50) Napredak (13,0)

19.00: (1,30) Crvena zvezda (5,80) TSC (9,00)



tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara