Lusijan Favr (©Reuters)
Lusijan Favr (©Reuters)

U Dortmundu definitivno prelomili - sa Favrom još godinu dana

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.06.20. | 18:49

Švajcarac će iduće sezone po treći put napasti titulu sa Borusijom...

Ni Erik ten Hag, ni Niko Kovač, ni Danijel Favre! Čak ni Džesi Marš! Trener Borusije iz Dortmunda u narednojk sezoni biće Lusijan Favr. Iskusni švajcarski stručnjak, kao što je i najavljeno, dobio je poverenje kluba da po treći put povede Milionere po toliko željenu titulu.

Pisali smo pre nekoliko dana kako je Hans Joakim Vacke pred Favra postavio samo jedan uslov - da u Lajpcigu odbrani drugo mesto i dobiće priliku da do kraja ispuni svoj ugovor. Mada je počeo u kombinovanom sastavu (bez Sanča, bez suspendovanog Hakimija, bez povređenog Akanđija), Švajcarac je izvojevao veliki trijumf protiv mlađeg kolege Julijana Nagelsmana (2:0) i na taj način sačuvao posao.

Izabrane vesti

U prepodnevnim časovima Dortmund je ozvaničio da je produžena saradnja sa sportskim direktorom Mihaelom Corkom, da bi se večeras oglasio Bild s tvrdnjom da je Upravni odbor Borusije doneo konačnu odluku i oko trenera.

Dakle, Favre još godinu dana. Do kraja ugovora.

Kao glavni adut iskusnog stručnjaka ističe se njegov prosečan broj osvojenih bodova otkako je seo na klupu Dortmunda. Sa 2,18 on je najbolji trener u istoriji kluba. Primera radi, Jirgen Klop je osvajao samo 1,90, a Tomas Tuhel 2,10. Takođe, ovosezonska ekipa oborila je rekord po broju postignutih golova (82) iz sezone 2015/16.

A zabeleženo je i nekoliko odličnih izdanja u Ligi šampiona. Pogotovo protiv Pari Sen Žermena i Barselone na Vestfalenu.

Favru su kao olakšavajuća okolnost za rano ispadanje iz šampionske trke uzete brojne povrede koje su pratile Dortmund tokom čitave sezone. Najviše je, kao po običaju, u ključnim trenucima nedostajao kapiten Marko Rojs.

Milioneri za vikedn dočekuju Hofenhajm i spuštaju zavesu na ovo sezonu.


tagovi

Lusijan Favr

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara