Roj Hodžson (©Reuters)
Roj Hodžson (©Reuters)

Učitelj fudbala od 1976: Roj Hodžson (75) prošle sezone ispao iz lige, sada doveden da spase Kristal Palas

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 10:01

Ozbiljno im gori pod nogama

Eksperiment sa Patrikom Vijerom kao predstavnikom mlađe trenerske garde nije uspeo, pa se Kristal Palas okrenuo iskustvu i na klupu vratio 75-godišnjeg Roja Hodžsona, koji će imati jedan zadatak – da sačuva tim u Premijer ligi.

Hodžson je inače i počeo da igra fudbal u Palasu, ali koliko je to bilo davno najbolje govori podatak da je u trenerske vode ušao još 1976, pre 47 godina dakle, kao šef sturčnog štaba švedskog Halmstada.

Izabrane vesti

U međuvremenu je imao toliko poslova da ih je teško i pobrojati, od Intera preko Liverpula do selektorske funkcije u Engleskoj, a i u Palasu je bio trener od 2017. do 2021.

Orlovi tada nisu brinuli za opstanak, bili su 11, 12, pa dva puta 14. na tabeli pre no što je Hodžson ustupio mesto Vijeiri. U prvoj sezoni Francuz je bio 12. i igrao polufinale FA kupa, ali je ove otpušten posle serije od 12 utakmica bez pobede. Poslednje četiri utakmice tim je izgubio i mada je i 12. na tabeli ima samo tri boda više od Vest Hema i Bornmuta i četiri prednosti nad poslednjeplasiranim Sautemptonom.

Otud Hodžson, koji je već bio viđen u penziji nakon što je maja 2021. otišao iz Palasa. Umesto toga, on se u januaru vratio u Votford, ali posle samo dve pobede u 18 utakmica, uz čak 13 poraza, klub je ispao iz elite i Hodžson je opet ostao bez posla.

Pa opet, Palas se uzda u njegovo iskustvo. Povratnički debi imaće 1. aprila na Selhurst Parku protiv Lestera. Samo u tom mesecu igraće i protiv Lidsa, Sautemptona, Evertona, Vulverhemptona i Vest Hema.


tagovi

Roj Hodžson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara