UEFA i Real uglas: Ramos nije bio dopingovan

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.11.18. | 08:55

Evropska kuća fudbala i gigant sa Santjago Bertnabeua demantuju navode Football Leaks

Velika prašina juče se podigla kada je Football Leaks objavio informaciju da je Serhio Ramos pao na doping test po završetku finala Lige šampiona u Kardifu 2017. godine.  Kako se tvrdi, štoper Real Madrida je bio pozitivan na poznati kortikosteroid dekstametazon, ali da je sve zataškano.

Evropska kupča fudbala je reagovala promptno i izdala saopštenje u kojem kaže da takve tvrdnje nemaju nikakve veze sa istinom i da je sve urađena po pravilima.

Izabrane vesti

"Uefa kategorički odbacuje neosnovane optužbe koje se tiču pozitivnog rezultata na doping. Ceo posao Uefe je obavljen uz punu saglasnost sa pravilima Svetske antidoping agencije. Uefa informiše WADA-u i Fifu o svim slučajevima, kao što to i nalažu pravila WADA-e dajući sve detaljne informacije, izveštaje specijaliste i dokaze tokom istrage takvih slučajeva. Mora se naglasiti da WADA i Uefa imaju prava žalbe Sportskoj arbitraži na sve odluke koja donese Uefa. Međutim, ni WADA i Uefa nisu podneli takvu žalbu. Sama WADA je potvrdila da je od Uefe sve bilo izvršeno po pravilima.", stoji u saopštenju.

Ramosov klub, Real Madrid takođe je brzo reagovao takođe tvrdeći da nije bilo kršenja pravila i da je njihov štoper "čist".

"U relaciji sa informacijom koju je objavio Špigel, a koja se tiče našeg kapitena Serhija Ramosa klub tvrdi da 1. Serhio Ramos nikada nije kršio antidoping pravila, 2. Uefa je tražila informacije na vreme i odmah zatvorila slučaj, kao što je i uobičajeno u takvim situacijama nakon verifikacije WADA, AMA i same Uefe, 3. Što se tiče sadržaja gorepomenute publikacije klub se neće baviti neosnovanim tvrdnjama", tvrde iMadriđani.

Ova dva demantija sigurno nisu kraj buri koja se podigla i teško da će sve tako lako smiriti. Da li je istina ili ne, teško će biti utvrđeno.

FOTO: Reuters


tagovi

Serhio RamosUEFAWADASvetska antidoping agencijadopingFootball Leaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara