Sandro Kulenović i Mauro Perković (©Reuters)
Sandro Kulenović i Mauro Perković (©Reuters)

‘Umri, Livaja’, nestvarni promašaji i tragedija Rijeke: Dinamo do pobede iz penala u nadoknadi

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 17:16

Savršena nedelja za Modre, sve im se otvorilo. Izbacili su Betis, prošli dalje u Ligi konferencije i kada odrade zaostalu utakmicu u prvenstvu mogli bi da preuzmu prvo mesto

Još jednom je Hajduk posrnuo u ‘maloj’ utakmici, propustio priliku da makar nakratko bude na vrhu, da na njemu zanoći. I malo je nedostajalo da mu se sreća osmehne, jer između Dinama i Rijeke na Maksimiru je bilo svega, osim golova. Do nadoknade. Napravio je neviđenu glupost Bruno Goda, sevnuo je lakat i sudija je pokazao na belu tačku. Fran Brodić je u nadoknadi bio hladnokrvan prilikom izvođenja najstrože kazne, bacio je goste na kolena i u potpunosti se vratio u šampionsku trku - 1:0 (0:0). 

Savršena nedelja za Modre, bolja nije mogla da bude. Sve im se otvorilo. Izbacili su Betis, prošli dalje u Ligi konferencije i, ako se zanemari tradicija, dobili dobrog rivala na žrebu - PAOK. Kada se još pridoda da su dobili derbi u trenutkzu kada im u prvenstvu gori pod nogama, jasno je da Sergej Jakirović može da bude zadovoljan. Potencijalno mogu da preuzmu i prvo mesto, kada odrade zaostalu utakmicu, ukoliko pre toga negde ne zapnu. 

Izabrane vesti

Pre no što je derbi počeo, začulo se iz gostujućeg sektora: “Umri, Livaja”. Domaći navijači otpozdravili su skandiranje. Jedna stvar, ipak, ujedinjuje pristalice timova iz Zagorja i sa Kvarnera. Dugo je to bio najzanimljiviji trenutak, ništa se nije dešavalo na travnjaku, da bi usledile intervencije iz VAR sobe, poništen pogodak Riječanima, ali i nestvarni promašaji. Obrukalo se japansko krilo Takuro Kaneko, nije realizovao ‘mrtvu šansu’, dobru priliku rezervista Mirko Marić želeo je da začini pogotkom petom... Podjednako atraktivne bile su i makazice Martina Baturine, međutim, sve lopte su završile pored gola, do trenutka kada ju je Fran Brodić namestio na belu tačku 

Ni posle tri godine Riječani nisu trijumfovali na Maksimiru u prvenstvenoj utakmici, a danas je još napravila i korak unazad u borbi za titulu. Nije zadržala prednost u odnosu na Modre, mogu da je sustignu, a da sve bude gore Hajduk je jučerašnjim remijem smanjio zaostatak. Sve ukazuje na to da će odluka o prvaku u Hrvatskoj pasti u poslednja dva kola. Možda i u poslednjim minutima...

Rijeka je poslednju pobedu na Maksimiru upisala kada je Bruno Petković promašio penal i kada mu je poništen pogodak. Ponovo je ponajbolji igrač zagrebačkog Dinama bio centralna figura u prvom poluvremenu, matirao je Nediljka Labrovića u nadoknadi prvog poluvremena, ali je Stjepan Radeljić očistio sa gol-linije. Poprilično je trajalo zaustavno vreme, jer je sudija Dario Bel čak četiri minuta proveravao situaciju kada je bio fauliran Franjo Ivanović. Dao je Ivanu Nevistiću žuti karton, pa ga poništio, jer opasne igre nije ni bilo.

I to je bilo sve za čitavo poluvreme. Ništa nije uradila Rijeka u prvom delu i Željko Sopić je momentalno zamenio Franja Ivanovića. Uveo je Mirka Marića i - zatresao je mrežu posle jednog minuta na terenu. Toni Fruk je izborio faul, izveo prekid i pogodio ‘u trepavicu’ rezervistu. Ipak, posle intervencije VAR sobe gol je poništen zbog ofsajda. Imao je Mirko Marić savršenu priliku nakon prodora Marka Pašalića i centararšuta.

Povukli su se gosti u završnici i - obilo im se to o glavu. Takuro Kaneko je iz peterca promašio nemoguće, makazice Martina Kaneka završile su pored konstrukcije gola, sve je ‘mirisalo’ na remi, a onda je Bruno Goda napravio glupost. Sevnuo je lakat u kaznenom prostoru i Dinamo je u nadoknadi dobio penal. Fran Brodić je bio hladan kao špricer - Modri su u igri! I u Ligi konferencije i u borbi za titulu.




tagovi

Dinamo ZagrebRijekaex-Yu fudbalEX-YU ligeHrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara