Mino Rajola (AFP)
Mino Rajola (AFP)

Umro je Mino Rajola

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 16:21

Porodica potvrdila

Ovoga puta je nažalost tačno. Najpoznatiji svetski fudbalski menadžer Mino Rajola je danas preminuo, potvrdila je njegova porodica.

Dva dana posle lažne vesti koju su objavili svi svetski mediji, a on demantovao putem društvenih mreža, Mino Rajola je izgubio životnu bitku. Preminuo je u milanskoj bolnici posle duge bolesti pluća sa kojom se borio mesecima. Porodica je izdala zvanično saopštenje:

Izabrane vesti

“U beskrajnoj tuzi obaveštavamo vas da je preminuo najpažljiviji i najneverovatniji Fudbalski Agent koji je postojao.

Mino se do kraja borio sa istom snagom sa kojom je sedao za pregovarački sto da brani ineterese svojih igrača. Kao i obično, Mino nas je učinio ponosnima a da to nije ni znao.

Mino je dodirnuo toliko života kroz svoju karijeru i ispisao novu istoriju modernog fudbala. Zauvek će nam nedostajati.

Minova misija da fudbal učini boljim mestom za igrače će se nastaviti sa istom pasijom.

Zahvaljujemo svima na neizmernoj količini podrške koju smo dobili u ovim teškim vremenima i molimo vas da poštujete privatnost porodice i prijatelja u ovim teškim trenucima

Porodica Rajola”.

Rajola je preminuo u 55. godini. Rođen je na jugu Italije i sa prodicom se kao dečak preselio u Holandiju gde su vodili privatni biznis u ugostiteljskoj industriji. U svet fudbala je ušao prvo kao igrač niželigaša Harlema ali mu karijera nije dugo trajala. Ljude iz sveta fudbala je počeo da upoznaje kao goste u svom restoranu i tako je krenula jedan od najpoznatijih menadžerskih karijera. Prvo je radio kao prevodilac prilikom transfera holandskih fudbalera Brajana Roja, Vima Jonka, Denisa Bergakmpa u Italiju, a potom je počeo samostalnu karijeru. I postao najmoćniji agent svetskog fudbala zastupajući zvezde poput Pavela Nedveda, Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbe, Erlinga Halanda, Đanluiđija Donarume, Matijsa de Lihta, Romelua Lukakua…


tagovi

Mino Rajola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara