Virdžil van Dajk (©Reuters)
Virdžil van Dajk (©Reuters)

Van Dajkovo pitanje saigračima: Da li zaista želite da osvojite titulu?

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.04.24. | 01:22

"Ako budemo igrali kao danas nemamo nikakve šanse da se smatramo kandidatom za titulu", jasan je kapiten Liverpula

Kada je Liverpul osvojio Karabao kup u februaru, Trent Aleksander Arnold je na društvenoj mreži "X", nekadašanjem Tviteru, objavio sliku sa trofejem uz opis '1/4. I dalje sam gladan'. Kako stvari stoje i ostaće, jer on i njegovi saigrači moraće da se zadovolje tim jednim trofejem. Ispali su u međuvremenu iz FA kupa, potom i iz Lige Evrope, a novi poraz u Premijer ligi dodatno ih je udaljio i od titule.

Poraz od Evertona u Mersisajd derbiju u sredu (0:2), prvi na Gudisonu još od 2010. godine, ostavio je Liverpul na tri boda zaostatka za Arsenalom na četiri runde pre kraja šampionata, a u slučaju da dobije dve zaostale utakmice, Mančester Siti će mu pobeći na pet bodova. Stoga je Jirgena Klopa na konferenciji za medije dočekalo očekivano pitanje - može li Liverpul do titule?

Izabrane vesti

"Razumem, to je deo posla, ali ne znam zašto moram da odgovorim na ovo pitanje. Umete da protumačite tabelu. Dakle, treba li da kažem da smo i dalje u potpunosti u trci? Arsenal i Mančester Siti bi morali da imaju vrlo loš trenutak, a mi moramo da dobijamo utakmice, jer ako oni krenu da gube mečeve i mi uradimo ono što smo uradili večeras, ništa se neće promeniti. Nismo sigurno ni za mesto u Ligi šampiona takođe tako da bi samo trebalo da igramo bolji fudbal. Ne znam. Mogu samo da uputim izvinjenje navijačima za ovo danas. Trebalo je da odigramo bolje, ali nismo...", izjavio je nemački stručnjak.

Liverpul je od poslednje četiri ligaške utakmice dobio samo jednu. Razloga za nagli pad u formi u finišu sezone je mnogo, tvrdi Klop.

"Definitivno ih ima mnogo. Igrači koji su odigrali sve utakmice nisu dovoljno sveži, ali to je slučaj i u drugim timovima. Zaista ne želim da to koristim kao izgvovor. Sve dok su momci zdravi to pomaže. Dozvolite da kažem, Gabrijel i Saliba su odigrali svaku utakmicu za Arsenal. Da li su odigrali malo manje mečeva od nas? Nisam sto odsto siguran, ali su takođe odigrali mnogo utakmica. Kada se vratite iz povrede stvari su malo drugačije zbog intenziteta. Utakmice neće čekati na vas."

O samoj utakmici...

"Vrlo sam razočaran. Pretvorili smo utakmicu u onakvu kakvu je Everton želeo. Dva gola iz prekida, tu su vrlo jaki. Ali mi smo stvorili mnogo šansi i nismo došli do gola. U drugom poluvremenu obuzele su nas emocije, žurili smo... A onda smo primili drugi gol na način na koji oni to čine cele sezone. Znali smo gde će lopta otići, samo se nismo branili dovoljno dobro... Nisam očekivao ovakvu partiju, ali dogodila se. Kada pobedite petsto je razloga, ali kada izgubite samo niste bili dovoljno dobri. Tako je kako je", zaključio je nemački trener.

O novom neuspehu govorio je i kapiten Liverpula Virdžil van Dajk, reklo bi se, poprilično nezadovoljan igrom pojedinih saigrača.

"Vrlo sam razočaran na toliko načina... Mislim da bi svako trebalo da se pogleda u ogledalo, da pogledaju svoj učinak i zapitaju se da li su zaista dali ao sve od sebe. Da li zaista žele da osvoje titulu?", izjavio je holandski defanzivac pa dodao:"Borimo se, ima još utakmica nakon večerašnje, ali odigrati u celini kao što smo odigrali danas, ne dobijati duele i dati sudiji priliku da svira faulove kao što je to činio toliko puta večeras, onda nemamo šanse da osvojimo titulu..."

Po ko zna koji put u poslednjih nekoliko nedelja Van Dajk je skrenuo pažnju na propuštene prilike.

"Težak poraz, moramo mnogo bolje protiv ekipe koja se bori za opstanak. Imali smo čiste šanse u prvom poluvremenu iz kojih je trebalo da postignemo gol, ali nismo bili dovoljno dobri i onda je počela borba. Ne možemo da dozovlimo da sezona ovako prođe."

O šansama za titulu...

"Ako budemo igrali kao danas nemamo nikakve šanse da se smatramo kandidatom za titulu. Moramo samo da se fokusiramo na sledeću utakmicu, a to će takođe biti teško. Videćemo..."


tagovi

Jirgen KlopVirdžil van DajkLiverpulPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara