Vanja Milinković Savić (©AFP)
Vanja Milinković Savić (©AFP)

Vanja ponovo spustio roletnu i sačuvao mrežu: Torino preživeo nalete davljenika

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 16:53

Srpski golman ponovo najbolji pojedinac u redovima Granata

Torinova sezona polako ulazi u standardnu rutu, na sredini tabele i bez nekih ozbiljnijih ambicija za Evropu. Iste su verovatno danas iščezle, pošto ni u trećem kolu zaredom Granate nisu uspele da pobede, čime su izgubile korak za Napolijem, a pogotovo Atalantom i Laciom, dok Fiorentina i Monca prete da ih gurnu još niže na lestvici.

Ekipa sa severa Italije odigrala je mršavih 0:0 protiv davljenika Frozinonea kome će četvrti uzastopni remi mnogo značiti jer su sada nadomak sigurne zone i u ravni sa Udinezeom koji se trenutno nalazi u sigurnim vodama. Nije se ekipa Matea Para ni danas proslavila, pogotovo ne posle sasvim solidnog utiska nakon gradskog derbija sa Juventusom, a najveće zasluge što Frozinone nije odneo čak i ceo plen kući idu na račun Vanje Milinković Savića.

Izabrane vesti

Prvi golman Srbije još jednom je bio najbolji pojedinac na terenu za Torino i da nije bilo njegovih bravura možda bi se i ovaj meč završio neslavno. Ovako, Vanja piše drugu vezanu utakmicu bez primlojenog gola, a četvrtu u poslednjih mesec dana iliti četvrtu iz minulih pet kola Serije A!

Vanja je ovog nedeljnog popodneva imao dve-tri fantastične intervencije, pre svega u situaciji iz 58. minuta kada je Valid Šedira predriblao dvojicu protivničkih igrača i sa ivice kaznenog prostora uputio opasan udarac, ali je lopta Vanja bio na visini zadatka iako je lopta išla u donji desni ugao.

Još dve dobre situacije nije iskoristio Frozinone, obe u prvom poluvremenu. Prvo je Pol Lirola pokušao glavom sa udaljenosti od desetak metara, da bi u finišu poluvremena Luka Maticeli okušao sreću takođe sa ivice kaznenog prostora, ali je Vanja zadržao hladnokrvnost i savršeno intervenisao.

Torinova najbolja šansa došla je u prvom minutu nadoknade, kada je Duvan Zapata izašao sam pred golmana, ali promašio ceo okvir!

Tim iz grada podno Alpa ostaje na devetom mestu sa 46 bodova, mada bi lako mogla da ga pretekne Fiorentina, a čak i sustigne Monca...


SERIJA A – 33. KOLO

Petak

Đenova - Lacio 0:1 (0:0)

/Luis Alberto 67/

Kaljari - Juventus 2:2 (2:0)

/Gaetano 30pen, Mina 36pen - Vlahović 61, Dosena 87ag/

Subota

Empoli - Napoli 1:0 (0:0)

/Čeri 4/

Verona - Udineze 1:0 (0.0)

/Kopola 90+3/

Nedelja

Sasuolo - Leče 0:3 (0:2)

/Gendrej 11, Dorgu 15, Sasuolo 61/

Torino - Frozinone 0:0

18.00: (4,90) Salernitana (3,60) Fjorentina (1,75)

20.45: (4,50) Monca (3,60) Atalanta (1,90)

Ponedeljak

18.30: (2,45) Roma (3,10) Bolonja (3,15)

20.45: (3,80) Milan (3,60) Inter (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vanja Milinković SavićTorinoValid ŠeridaFrozinone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara