Alen Milunović (© Star sport)
Alen Milunović (© Star sport)

VAR dvaput radio u Kruševcu i poništio preokret Napretka, dve prečke Čuke u Surdulici

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 18:24

Već osmi pogodak Proleterovog Stefana Tomovića i povratnički prvenac Alena Milunovića za remi na stadionu Mladosti

Na kraju kalendarske 2021. pobeda – početkom 2022. nijedna. Sačekaće još fudbaleri Napretka na prvenac u novoj godini, međutim, ako ništa drugo mogu da budu zadovoljni načinom na koju su dopisali bod, pošto su u 26. kolu stigli prednost novosadskog Proletera i ostali u trci za raspodelu evropskih ulaznica.

Na stadionu „Mladosti“ bilo je 1:1, tako što je zimski novajlija Alen Milunović iskoristio penal 11 minuta pre kraja i prvim golom u drugom mandatu omogćio domaćinu da izbegne poraz. Šut iskusnog ofanzivca bio je neuhvatljiv za Nemanju Petrića, koji je i skrivio penal tako što je kroše udarcem, u nameri da boksuje loptu, udario po licu Ognjena Mršića i servirao zicer Kruševljanima. Doduše, tek posle konsultacije sa VAR-om, sudija Marko Ivković je pokazao na belu tačku i tako je Milunović izrastao u jednog od junaka.

Izabrane vesti

Kako je u životu i sportu tanka linija između zadovoljstva i tuge, tako se ispostavilo da je druga konsultacija glavnog arbitra sa saradnicima iz VAR sobe uskratila Čarapane za sva tri boda. Uspeli su da preokrenu posle kombinacije Saše Marjanovića i Stevanovića, te autogola štopera novosadskog tima Nikole Marjanovića. Taman što je domaćin pomislio da je nadomak prolenog prvenca snimak je potvrdio da su dvojica njegovih igrača bila u ofsajdu u izgradnji akcije.

S obzirom da je morao da juri rezultat, tim Igora Stefanovića može donekle da bude zadovoljan. Bar koliko i Dušan Bajić, s obzirom da je Proleter niz od tri poraza prekinuo remijem, nagoveštenim pogotkom najboljeg strelca tima, Stefana Tomovića. Mladi napadač je postigao već osmi gol ove sezone.

Iako je meč u Surdulici okončan bez golova, uzbuđenja nije manjkalo tokom okršaja Radnika i Čukaričkog. Gosti su bili bliži trijumfu, iako su poslednjih 20 minuta odigrali bez isključenog Jovana Lukića.

Uprkos tome, ekipa Saše Ilića je napadala, stvorila nekoliko obećavajućih situacija, pretila preko inostranih napadača, Endijaea i Kempbela, pogodila prečku udarcima Miladina Stevanovića i Kempbela, ali je posle tri vezana slavlja morala da se zadovolji bodom.

SUPERLIGA SRBIJE – 26. KOLO

Nedelja

Spartak - Partizan 0:1 (0:0)

/Natho 85 pen/

Crvena zvezda - Novi Pazar 5:0 (4:0)

/Ohi 8, Katai 15, 21, 56, Ivanić 16/

Vojvodina - TSC 0:1 (0:0)

/Škuletić 76/

Ponedeljak

Radnički Kragujevac - Metalac 1:0 (0:0)

/Jovanović 61/

Radnik – Čukarički 0:0

Napredak – Proleter Novi Sad 1:1 (0:1)

/Melunović 79 pen – Tomović 42/

18.00: Radnički Niš – Kolubara

Utorak

16.00: Mladost Lučani – Voždovac



tagovi

Alen MelunovićStefan Tomović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara